ACR denuncia l’incompliment del Reglament de Participació Ciutadana

El dimarts 17 d’abril ACR va fer una roda de premsa per denunciar la manca de voluntat per part de l’actual Govern Municipal pel què fa al foment de la participació ciutadana. Aquí en teniu les notícies. També us adjuntem el Reglament de Participació Ciutadana aprovat el 2006, així com l’enllaç a l’estudi encarregat a la UAB sobre la creació d’un Consell de Ciutat i que ACR va trobar per casualitat a la xarxa:

[Download not found]

Estudi IGOP-UAB – Creació Consell de Ciutat a Rubí (2010)

Ràdio Rubí

ACR denuncia l’incompliment del Reglament de Participació Ciutadana

Els representants d'ACR han comparegut en roda de premsaData de publicació: 18.04.12 11:01
Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) instarà l’equip de govern a potenciar el Reglament de Participació Ciutadana i Divisió en Districtes, aprovat el 2006. La formació d’independents denuncia que, des d’aleshores, cap de les mesures preses en aquest àmbit s’ajusten al text i que tampoc s’han creat els consells acordats en el mateix.

Segons ACR, des que es va aprovar el Reglament de Participació Ciutadana i Divisió en Districtes, l’equip de govern l’ha ignorat sistemàticament. El partit d’independents interpreta que les úniques iniciatives de participació ciutadana que s’han pres, com ara les dutes a terme en relació al Pla de Salut o a la remodelació de la plaça del Doctor Guardiet, no respecten allò que es va pactar el 2006.

ACR també denuncia que el reglament estipulava la creació d’un Consell de Ciutat i d’una sèrie de consells sectorials i de districtes que mai s’han dut a terme. De fet, la formació d’independents ha trobat un estudi que l’Ajuntament va encarregar a principis de 2010 a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) sobre la creació d’un Consell de Ciutat. El partit assegura que el text arriba a conclusions similars a les reflectides en el Reglament de Participació Ciutadana, i denuncia que l’Ajuntament l’hagi ignorat.

ACR s’ha mostrat especialment crítica amb la darrera iniciativa participativa presentada per l’Ajuntament, el projecte Compromís de barri. En la seva opinió, no s’ajusta a les conclusions de l’estudi del 2010 ni al propi Reglament de Participació Ciutadana, i l’ha titllat de “propagandístic”. El portaveu d’ACR, Vicenç Rabadán, ha denunciat en roda de premsa que el nou projecte divideixi la ciutat en quatre districtes i no pas en sis, com planteja el reglament. Alhora, la formació d’independents es qüestiona la conveniència de mantenir un càrrec de confiança encarregat de coordinar els districtes, en entendre que s’ha fet molt poca feina en aquest àmbit durant els dos darrers mandats. ACR també dubta del valor democràtic dels plenaris veïnals que es proposen al projecte Compromís de barri, atès que els interlocutors veïnals són majoritàriament escollits pel propi equip de govern i els seus tècnics i que entre els polítics no hi ha representants de l’oposició.

ACR considera que la ciutat hauria de tenir eines que permetessin instaurar una democràcia participativa real. Especialment tenint en compte que properament s’hauran de debatre tant el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) com el Pla d’Actuació Municipal (PAM), dos textos sobre els quals Alternativa considera que la ciutadania hauria de poder dir-ne la seva. En aquesta línia, la formació ha anunciat la seva voluntat de portar aquest tema a la sessió plenària corresponent al mes de maig.

Recursos relacionats
Rubitv.cat
18-04-2012
Vídeo aquí.

Vicenç Rabadán (ACR): ‘El projecte Compromís de barri és clarament propagandístic’.

Alternativa Ciutadana critica que l’equip de govern no compleix el Reglament de Participació Ciutadana
espai

El portaveu d’Alternativa Ciutadana, Vicenç Rabadán, ha criticat el projecte Compromís de barri, presentat fa un mes per l’alcaldessa, Carme García (veure notícia). Es tracta d’un projecte que pretén acostar l’administració a la ciutadania a partir de diverses trobades sectorial i per districtes on s’abordin els problemes dels barris. ACR considera que es tracta d’un projecte ‘clarament propagandístic’ i critica el fet que els ciutadans que participaran a les trobades amb responsables de l’administració local siguin elegits pel govern i que els partits de l’oposició no hi siguin presents.

En aquest sentit, ACR demana al govern que desplegui el Reglament de Participació Ciutadana i dels districtes, aprovat el 2006, i que, segons el grup d’independents, no s’ha tingut en compte en els darrers processos participatius impulsats a la ciutat; l’elaboració del Pla de Salut i la reforma de la plaça del Doctor Guardiet. Alternativa es planteja traslladar aquesta petició al govern presentant una moció al ple municipal.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari