Cal refer el Pla d’Equipaments Culturals, i comptant amb la participació de les entitats

ACR va fer ahir una roda de premsa per demanar que es torni a redactar el Pla d’Equipaments Culturals de Rubí, document que la Diputació de Barcelona, per encàrrec de l’Ajuntament, va realitzar entre el desembre del 2010 i el juliol del 2011 (font foto: La Petjada de Rubí).

Des d’ACR considerem que el Pla actual està obsolet, perquè està basat en un Pla Urbanístic que la mateixa Generalitat va desestimar, i que no respon a les necessitats actuals que les diverses entitats de Rubí tenen.
Creiem que abans de definir els usos dels diferents equipaments, en el nou Pla caldria un millor anàlisis de la situació actual que inclogui:
espai
1) Una relació de tots els edificis municipals i privats que poden tenir o tenen un ús cultural (també el Casal Popular, la Torre Bassas, la Torre Salduba i els Antics cinemes, edificis que no es contemplen en el Pla actual).
2) Un treball de camp exhaustiu que determini les necessitats reals de les entitats i de la ciutadania; creiem que un procés participatiu amb les entitats, principalment, és bàsic per tal de poder determinar aquestes necessitats.
3) Viabilitat econòmica del manteniment, rehabilitació, etc de tots els edificis segons els seus usos. Finalment, i en base a aquest estudi previ, es podrien definir millor els diferents usos. Aquest últim pas podria anar acompanyat de tallers participatius, per exemple.
espai
Demanem també que el Govern sigui realista amb el panorama econòmic actual i que no s’aposti per projectes faraònics (com la compra i rehabilitació del Vapor Nou) sinó amb projectes més petits, viables i que cobreixin correctament les necessitats però evitant despeses excessivament altes.
espai
ACR també demana que en el Pla es tingui en compte a les entitats d’educació en el lleure donada la seva tasca educativa i perquè algunes d’elles tenen problemes d’espai per a realitzar les seves activitats.
espai
Recordem que durant el mes de febrer Alternativa va fer un prec demanant més informació sobre el Pla i encara no hem rebut resposta.
espai
Us adjuntem de nou el Pla d’Equipaments (versió per imprimir), i també un document amb la valoració completa d’ACR sobre el Pla d’Equipaments actual: [Download not found]
espai
Podeu veure la roda de premsa a Ràdio Rubí i a Rubitv.cat.
Share

    Comentaris

Comments are closed.

Nom

Comentari