ACR realitzarà dues sessions informatives sobre el tema abocadors aquest cap de setmana

09 maig 2012, Afegir comentaris
Categories: Medi ambient, Urbanisme
Etiquetes: ,

ACR realitzarà dues sessions informatives sobre el problema dels abocadors a Rubí pels veïns de la urbanització de Vallés Park. La primera tindrá lloc el dissabte 12 de maig a les 18 hores i la següent serà el diumenge 13 de maig a les 11 hores al local de l’associació de veïns de Vallès Park. Les xerrades són obertes a tothom que hi estigui interessat.

D’altra banda, ACR ha demanat una reunió amb l’alcaldessa per abordar el pas dels camions pel Camí Vell d’Ullastrell (veure notícia Ràdio Rubí a sota).

Vista àeria de l'abocador de Can Carreras / cedidaACR vol reunir-se amb l’alcaldessa per abordar el pas de camions pel Camí Vell d’Ullastrell

  Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha sol·licitat una reunió amb l’alcaldessa per tractar el pas de camions pel Camí Vell d’Ullastrell. La formació denuncia que la circulació de vehicles de gran tonatge hi està limitada a l’horari nocturn però que, actualment, aquesta restricció s’incompleix de manera sistemàtica.

Segons el partit d’independents, el pas de vehicles de gran tonatge incompleix la normativa que regula el trànsit que es dirigeix a l’abocador de Can Carreras i que és fruit d’un contenciós que es remunta a la concessió de la llicència d’explotació de l’abocador. Llavors, es va establir com a condició l’habilitació d’una via d’accés alternativa al Camí Vell d’Ullastrell per evitar molèsties i perills als veïns de la zona. L’orografia del terreny, però, va fer impossible l’obertura d’aquest nou camí d’accés i, per aquest motiu, es va establir com a excepció que els vehicles de grans dimensions només hi circulessin en horari nocturn, és a dir, de 22 h a 6 h.

ACR denuncia l’incompliment d’aquesta excepció i que s’ha passat per alt la condició bàsica per permetre l’activitat. Per aquest motiu, el partit ja ha tramitat una petició a l’Ajuntament per entrevistar-se amb l’alcaldessa i trobar una sortida a aquesta situació. Agustí Martínez, regidor d’ACR, opina que cal seure per aclarir què es pot fer davant d’aquest problema, alhora que ha insistit en la necessitat de tancar l’abocador de Can Carreras com més aviat millor.

ACR ha fet aquesta petició després de recopilar els documents municipals i judicials que ha generat aquesta problemàtica i constatar que el conflicte ha quedat “en silenci” des de fa temps. Per aquest motiu, vol reclamar explicacions i solucions a l’Ajuntament.

D’altra banda, ACR s’afegeix a la campanya engegada des del col·lectiu Som lo que sembrem que alerta sobre l’ús de plaguicides a l’agricultura. Per això, ha sol·licitat al consistori informació sobre la possible utilització d’un agent anomenat Glifosat que s’usa en jardineria i cultius

 

 

Share

    Comentaris

Comments are closed.

Nom

Comentari