ACR convenç l’Agència de Residus de Catalunya perquè vingui a Rubí a investigar els abocadors

28 maig 2012, Afegir comentaris
Categories: Medi ambient
Etiquetes: ,

Nota de Ràdio Rubí

ACR convenç l’Agència de Residus de Catalunya perquè vingui a Rubí a investigar els abocadors

Vista àeria de l'abocador de Can Carreras / cedida

Ampliar en una finestra emergentVista àeria de l’abocador de Can Carreras / cedida
Data de publicació: 24.05.12 11:29
espai

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) enviarà un equip per investigar els problemes que generen els abocadors de Can Carreras, Can Balasc i Can Canyelles. L’organisme públic ha arribat a aquest compromís després de mantenir una reunió amb representants d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) que, tot i el resultat, valoren negativament la trobada.

espai
Segons el partit d’independents, l’ARC es nega a admetre les nombroses irregularitats al voltant de la llicència de l’abocador de Can Carreres, i recomana a la formació que “miri endavant”. Aquesta determinació ha molestat els membres d’ACR que, tot i així, han aconseguit que l’organisme autonòmic es pronunciï sobre el problema de les pudors dels abocadors. L’ARC, arran de diverses demandes d’ACR, ha obligat el Grup Sánchez, responsable de l’abocador de Can Carreras, a recollir els gasos generats a l’abocador i cremar-los per, en teoria, minimitzar-ne l’olor. Els treballs d’adequació per a aquest procés ja estan en marxa.

Segons Agustí Martínez, portaveu d’ACR, l’ARC ha depurat responsabilitats pel que fa el problema del trànsit de vehicles de gran tonatge pel Camí Vell d’Ullastrell, un dels problemes derivats de la gestió dels abocadors. En opinió de Martínez, l’organisme públic, que no tenia coneixement d’aquest fet, considera que es tracta d’una qüestió municipal.

ACR tampoc ha aconseguit un posicionament ferm de l’ARC sobre les suposades activitats industrials que el Grup Sànchez estaria duent a terme a Can Carreras. Recordem la Generalitat de Catalunya ha donat el permís a l’empresa per gestionar l’abocador com a classe 2, és a dir, de residus no especials, aquells que no són inerts però que tampoc es consideren perillosos per a la salut. Aquesta licitació ve donada per una sentència judicial que, en opinió de Martínez, el Govern ha malinterpretat, ja que el text només contemplaria la possibilitat de tramitar la demanda del Grup Sánchez, no de fer-la efectiva.

L’arribada de l’equip d’investigadors de l’ARC pel que fa les problemàtiques dels abocadors rubinencs tindrà lloc, segons ha fet saber ACR, d’aquí unes setmanes.

D’altra banda, el partit ha format part recentment del segon Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero, que advoca per un sistema productiu que redueixi sistemàticament el nombre de residus que s’han d’abocar o incinerar.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

Nom

Comentari