Manifestació silenciosa i propostes per acabar amb les males olors de Can Carreras

14 juny 2012, 1 comentari
Categories: Destacat, Medi ambient, Salut
Etiquetes:

El veïns afectats per les pudors causats per l’abocador de Can Carreras es movilitzen aquest divendres. Els manifestants sortiran a les 18h des de l’Escardívol fins a l’Ajuntament amb mascaretes, com a símbol de les males olors que pateixen. S’anima a tot rubinenc@ a participar-hi!

espai

espai

espai

espai


ACR proposa una ordenança que ajudi a combatre els problemes de pudors

Els regidors d'ACR, Agustí Martínez i Vicenç Rabadán

Ampliar en una finestra emergentEls regidors d’ACR, Agustí Martínez i Vicenç Rabadán
Data de publicació: 08.06.12 11:22
espai

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha proposat a l’equip de govern la posada en marxa d’una ordenança sobre el problema de les olors. La idea, que ha estat ben rebuda pels responsables municipals, enfortiria el marc legal de l’Ajuntament en aquesta qüestió, i ajudaria en les reclamacions referents a les irregularitats dels abocadors de la ciutat.

Aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament ha informat de tot un seguit de mesures per pressionar l’empresa TMA Grupo Sánchez per tal que solucioni el problema de les pudors a l’abocador de Can Carreras. ACR, que ha denunciat en nombroses ocasions aquesta situació, es congratula de la recent determinació del consistori.

En aquest mateix sentit, la formació d’independents ha proposat una ordenança sobre les males olors, que reforçaria la capacitat de l’Ajuntament per actuar oficialment en tot tipus de casos relatius a les afectacions mediambientals derivades de l’abocament de residus. Segons Agustí Martínez, regidor d’ACR, la nova normativa ajudaria a solucionar tota una sèrie de problemes que el partit ha detectat i que van més enllà de Can Carreras, com per exemple els derivats de l’abocador de Puigfel.

ACR ha posat a disposició municipal gran part de la documentació que ha recopilat al voltant dels abocadors durant els darrers anys. Segons membres de la formació d’independents, algunes d’aquestes informacions han estat una novetat per a l’equip de govern, tot i que les hi havien fet arribar amb anterioritat. Martínez ha lamentat certs problemes de comunicació a l’Ajuntament però també ha dit que l’objectiu és fer pinya per defensar els drets dels veïns, i que la seva formació “no vol fer sang” d’aquesta qüestió.

Entre les informacions que ha fet arribar ACR al consistori, figuren algunes que preocupen especialment els membres de la formació perquè, segons diuen, tenen afectació sobre la salut i la fauna de la zona.

ACR també ha donat a conèixer que la plataforma de veïns afectats pels abocadors ha convocat la seva primera acció reivindicativa. Es tracta d’una marxa silenciosa que recorrerà el centre de la ciutat el divendres 15 de juny. El partit d’independents ha valorat molt positivament l’actitud dels veïns que, finalment, s’atreveixen a fer front a un problema que els afecta des de fa molt temps.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

1 comentari, Afegir comentari
  1. Agus
    14 juny 2012, 0:01

    Us esperem el divendres a l’Escardivol.

Nom

Comentari