ACR i ICV-EuiA impulsen un grup de treball per a definir una xarxa de carrils bicia a la ciutat

Us informem de que s’ha creat un grup de treball per a definir una xarxa de carrils bici a Rubí. Qui estigui interessat en participar que ens ho faci saber enviant un correu a comunicacio@acr.cat, per poder-vos avisar cada cop que fem una reunió per a treballar el tema. Moltes gràcies!

També us informem de la posició d’ACR respecte a la ocupació d’uns pisos buits de Ca n’Oriol (veure al final de la notícia).

ACR, ICV i EUIA es posen a treballar per crear una xarxa de carrils bici a Rubí

Veure notícia Rubitv.cat aquí.
Els impulsors del projecte de carrils bici el presenten sobre plànol

Ampliar en una finestra emergentEls impulsors del projecte de carrils bici el presenten sobre plànol
Data de publicació: 20.06.12 12:14

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Esquerra Unida i Alternativa (EUIA) crearan una comissió ciutadana per treballar el projecte d’una xarxa de carrils bici a Rubí. Aquests partits esperen reunir les opinions dels ciutadans vinculats al món del ciclisme, arran de la moció que van presentar al ple municipal del mes d’abril i que va ser aprovada per unanimitat.

El projecte d’aquestes formacions polítiques inclou la implantació d’una xarxa de carrils urbans al centre de Rubí i de circuits de bicicletes tot terreny (BBT) a l’entorn natural. Els partits contactaran amb col·lectius del món del ciclisme, empreses, estudiants i més agents que puguin oferir el seu punt de vista sobre el tema. Paral·lelament, volen copsar les opinions de la resta de la ciutadania, una tasca que faran mitjançant el Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC).

Jordi Simó, membre d’ACR, ha destacat que a Rubí existeix una forta demanda d’una xarxa de carrils bici: “Hi ha molta gent que es podria moure en bicicleta i que no ho fa perquè no hi ha les condicions òptimes, ni circuits ni aparcaments”.

El projecte neix d’ACR, que va cercar la col·laboració d’ICV-EUIA atès que la coalició d’esquerres ja treballava en un plantejament similar d’una xarxa de carrils bici. Aquesta primera idea dels ecosocialistes, que es basa en un recorregut de 7 quilòmetres pel nucli urbà, servirà com a base per al projecte conjunt, que s’anirà perfilant amb l’opinió ciutadana. Marta Ribas, presidenta d’ICV, creu que s’hauria de posar en marxa aquesta idea “ben aviat”, malgrat el projecte pugui entrar en la discussió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). I és que, segons l’ecosocialista, hi ha parts del projecte que es poden començar a aplicar sense necessitat d’esperar al nou planejament.

Per als impulsors d’aquesta iniciativa, una bona xarxa de carrils bici i circuits de BBT cobriria algunes de les mancances que té Rubí pel que fa a la mobilitat en bicicleta. Els portaveus dels tres partits han explicat que, avui dia, és impossible arribar amb aquest mitjà de transport a llocs com l’Ajuntament, la Biblioteca, els instituts, les estacions de ferrocarril o els polígons industrials. A més, amb una inversió moderada els carrils bici podrien connectar la ciutat amb Les Fonts i Sant Cugat del Vallès, segons aquestes formacions.

Però, sobretot, els impulsors del projecte opinen que la implementació d’una xarxa de carrils bici ben pensada milloraria la seguretat dels rubinencs que fan servir aquest mitjà de transport. En aquests termes s’ha pronunciat Daniel López, membre d’EUIA, qui ha fet una crida als aficionats a la bicicleta perquè s’acostin al CRAC i facin les seves aportacions al projecte.

Qui vulgui formar part de la comissió ciutadana de treball sobre els carrils bici, o bé oferir la seva opinió o suggeriments sobre el projecte, es pot apropar aquests dies al CRAC o escriure un mail a l’adreça comunicació@crac.cat.

Recursos relacionats

ICV, EUIA i ACR demanen a l’equip de govern que faci de mediador en el cas de l’edifici ocupat de Ca n’Oriol

Veure notícia Rubitv.cat aquí.
Representants d'ICV, EUIA i ACR
Ampliar en una finestra emergentEls representants d’ICV, EUIA i ACR
Data de publicació: 19.06.12 10:37

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUIA) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) insten l’equip de govern a fer de mediador entre les famílies que han ocupat un bloc de pisos al Camí de Ca n’Oriol i Unnim, l’entitat propietària. Els tres partits donen suport a l’acció i destaquen la necessitat de trobar fórmules, com ara el lloguer social, que donin sortida a les persones desnonades i als habitatges buits.

ICV, EUIA i ACR veuen aquesta ocupació com la resposta “lògica” d’unes persones que han perdut la seva llar i que veuen que hi ha pisos buits sense vendre. Per trobar solucions a aquesta situació, els tres partits aposten per la intervenció de l’Ajuntament a través de l’Oficina d’Intermediació engegada recentment. “Demanem a l’equip de govern que sigui valent i faciliti a aquestes famílies la intermediació amb Unnim per arribar al lloguer social d’aquests pisos”, ha declarat Marta Ribas, presidenta d’ICV.

La intenció és que l’Oficina ajudi les persones desnonades a arribar a acords amb les entitats financeres que mantenen una important bossa de pisos buits difícilment vendibles com a conseqüència de la crisi econòmica. José Paco Pascual, membre d’EUIA, ha incidit en el fet que bancs i caixes estiguin rebent ajudes milionàries de l’Estat, alhora que ha subratllat la necessitat que existeixi un cens d’habitatges buits al qual pugui recórrer l’Ajuntament per promoure els lloguers socials.

Aquesta mateixa setmana, hi ha prevista una reunió de la Taula de Desnonaments, on ICV, EUIA i ACR plantejaran aquestes qüestions que, d’altra banda, ja fa temps que reivindiquen els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí. Unes demandes que han pres especial vigència aquests dies, després que dues famílies s’hagin instal·lat en un bloc de pisos del Camí de Ca n’Oriol. Agustí Martínez, regidor d’ACR, ha defensat l’actuació d’aquests ciutadans, tot recordant la complicada situació en què es troben: “És de llei que aquests pisos es facin servir. No són okupes, són famílies que necessiten un habitatge, tal com diu la Constitució”.

L’ocupació de l’edifici del número 1-3 del Camí de Ca n’Oriol va ser ocupat el passat dijous 14 de juny però l’acció no es va fer pública fins diumenge. De moment, s’hi han instal·lat dues famílies però està previst que ho faci una tercera en els propers dies. Totes aquestes persones van ser desnonades per impagaments hipotecaris.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

Nom

Comentari