Article d’ACR a La Ciutat: “Els pactes de govern no coneixen la crisi”

La contractació de dos nous càrrecs de confiança municipals no ha estat cap sorpresa per ACR. La lògica dels pactes de govern, ni que sigui per seguir en minoria, incorpora que cada partit tingui alguns dels seus nomenats a dit, per decret d’alcaldia. El que pot sorprendre és la quota de personal eventual que ERC guanya aportant només dos regidors a l’equip de govern. I el que resulta indignant per a molta gent, inclosa bona part de la plantilla municipal, és contractar aquests nous assessors de govern (ja en seran cinc) quan els pressupostos municipals pel 2012 inclouen una rebaixa d’un milió i mig d’euros en el capítol de personal, reducció que no s’ha concretat si significarà fer fora gent al carrer.

Als plens de pressupostos (el del debat i el de la votació) ACR va criticar durament aquesta contractació. Cap resposta per part del govern, sobretot d’ERC, tot i que a la xarxa sí que han justificat que els dos nous càrrecs no fan pujar els diners dedicats a l’aparell polític municipal. Puntualitzem-ho: un dels nous assessors de govern cobrarà com els altres tres (39 mil euros bruts l’any), i a canvi no es cobrirà la vacant tècnica (51 mil euros bruts l’any) que en el Servei a les empreses va deixar una de les persones que va ser nomenada alt directiu; però l’altre assessor cobrarà els 55 mil euros bruts l’any (el mateix que la mateixa alcaldessa!) destinats a l’alt directiu que havia de dirigit la macroàrea de Serveis Centrals.

A principi de mandat es van reduir a tres els càrrecs nomenats a dit, mentre que es va estrenar la figura de l’alt directiu (cinc en total), que havia de passar un procés de selecció i que, al final, era nomenat pel Ple a proposta de l’alcaldia. La poca credibilitat del procés, perquè al final els càrrecs van ser ocupats pels mateixos càrrecs que ja treballaven a la casa, desapareix en veure com una macroàrea quedarà tot el mandat sense direcció, assumida en gran part pel gerent. Com a mínim, ERC podria renunciar a l’assessor de grup (15 mil euros) a canvi de dos assessors de govern, no us sembla?

Share

    Comentaris

Nom

Comentari