Les CAV contràries a les mesures d’estalvi imposades per Mariano Rajoy

Nota de premsa de les CAV, d’on és membre ACR, sobre les mesures d’estalvi imposades pel Partit Popular:

Les CAV contràries a les mesures d’estalvi imposades per Mariano Rajoy.

Les Candidatures Alternatives del Vallès alerten del retrocés democràtic que suposen i dels greus perjudicis que ocasionaran a la major part de la ciutadania, especialment els aturats.

Les Candidatures Alternatives del Vallès rebutgem les últimes mesures d’estalvi econòmic anunciades per Mariano Rajoy, imposades per Europa com a conseqüència de la intervenció de l’estat per rescatar la banca.

L’increment de l’IVA de forma imminent, la retallada en la prestació d’atur a partir del sisè mes i la populista decisió de reduir el nombre de regidors dels ajuntaments en un 30%, són dures mesures que tindran repercussions directes i molt negatives sobre la ciutadania.

L’augment de l’IVA farà créixer la situació de precarietat i vulnerabilitat de tots aquells col·lectius que fa temps que pateixen aquesta estafa anomenada crisi, en forma de baixades de sous, reduccions de jornades laborals o directament l’acomiadament, portant-les cada vegada més al llindar de l’exclusió social i la pobresa.

Aturats que no només pateixen per aconseguir subsistir i trobar una feina, en un mercat laboral que cada dia més reduït i competitiu, si no que ara són criminalitzats i acusats de pidolaires i aprofitats, reduint la poca ajuda que reben.

I cal mencionar l’estocada que aquestes mesures tindran sobre l’administració més propera als ciutadans, els ajuntaments. L’augment de l’IVA tindrà repercussions directes sobre els comptes dels ajuntaments, que veuran incrementades les seves despeses amb totes les concessions municipals i contractacions. Una mostra més de les problemàtiques que comporten les polítiques de privatitzacions i externalitzacions de serveis públics.

L’anunci de reducció d’un 30% dels regidors municipals, per reforçar les diputacions, òrgans prohibits per la Unió Europea al no ser elegits directament pels ciutadans, busquen el reforçament de les polítiques centralistes i bipartidistes, reduint la pluralitat democràtica i la representació directa dels ciutadans en la pressa de decisions.

Lluny d’eliminar els càrrecs de confiança, eliminar institucions poc transparents i no democràtiques com els Consells Comarcals o les Diputacions, es busca allunyar al màxim la incidència de la ciutadania sobre els òrgans de govern, per tal de poder seguir aplicant mesures contràries a qualsevol estat del benestar que ens porti a una sortida d’aquest sistema en crisi.

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès, seguirem lluitant des dels nostres municipis per evitar més mesures com aquesta, reclamant i exigint que la política estigui al servei de les persones i no del capital.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari