Les CAV manifesten el seu total rebuig al projecte d’Eurovegas

13 juliol 2012, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Medi ambient, Urbanisme

Comunicat de les CAV, d’on ACR en forma part, sobre l’Eurovegas:

Les Candidatures Alternatives del Vallès no compartim aquest model d’economia especulativa, de territori i societat ni dins ni fora del Vallès, i rebutgem la seva construcció, així com denunciem la falta de coherència del PSC a la hora de mostra el seu posicionament envers el projecte.

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès, veiem amb preocupació la proposta de construcció d’un macro-complex lúdico-turístic-immobiliari promogut per un dels magnats mundials del sector del joc. La possible ubicació d’aquest complex en terres catalanes, així com l’interès i el servilisme mostrat per la Generalitat de Catalunya, han encès totes les alarmes d’organitzacions socials de tota mena i de la ciutadania en general perquè aquest projecte no vegi la llum.

És en aquest sentit, que algunes candidatures del les CAV s’han sumat a aquesta oposició total presentant mocions de rebuig als seus plens municipals. Ripollet, Sabadell, Cerdanyola i Badia ja han debatut en els seus plens sobre el projecte, amb resultats i postures diferents per part dels grups polítics convencionals. Aprovada a Cerdanyola (Vots favorables: PSC, ICV-EUiA, ERC i Compromís per Cerdanyola. Vots en contra: PP i CdC. Abstencions: Unió) i Badia (Vots favorables: PSC, ICV-EUiA, PxC i Alternativa d’Esquerres per Badia. Vots en contra: PP i CiU), va ser desestimada a Ripollet ((Vots favorables: ICV-EUiA i Compromís per Ripollet. Vots en contra: PP i CiU. Abstencions: PSC) i a Sabadell, on va ser presentada en junta de portaveus per ICV i no va ser aprovada.

Creiem que caldria que el PSC aclarís quin model de país vol, i votés en el mateix sentit allà on es presenta el debat sobre la implantació d’equipaments d’aquestes característiques al territori. La ciutadania ha de saber si estan a favor d’un model econòmic basat en el joc, l’especulació, el turisme de masses, el blanqueig de diners, el tràfic de mercaderies i persones i en general de la corrupció i activitats delictives, les quals lluny de ser promogudes, han de ser perseguides i eliminades, creant els mecanismes, organismes i eines necessàries per tal d’eradicar aquest tipus de pràctiques i comportaments de la nostre societat.

No compartim tampoc el model de territori que comporta, ja que la gran extensió que ocuparia, amb múltiples edificis d’hotels, casinos, oficines i camps de golf, suposa degradar i destruir una àmplia i valuosa zona de l’escàs terreny lliure i natural de que disposa l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si com sembla, un dels llocs escollits com a possible ubicació és la zona del Delta del Llobregat, estaríem davant la destrucció d’un dels indrets emblemàtics i de més valor ecològic propers a la ciutat de Barcelona. Un espai exemple de la convivència de l’activitat productiva industrial i agrícola amb un entorn natural excel·lent i necessari per la supervivència i preservació de moltes espècies animals i vegetals.

Per altre banda, tenim el convenciment que reproduir el model urbanístic de creixement immobiliari a gran escala, no ens portarà a enlloc més que a reproduir la situació en la que ens trobem actualment, de pisos buits, locals desocupats i dificultats per accedir a un habitatge digne.

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès, defensem que la millor manera de sortir d’aquesta crisi no és reproduir una altre vegada els mateixos errors, sinó reconduir la situació cap a un altre model productiu, basat en el coneixement, la investigació, la cultura i la generació de noves i imaginatives activitats productives respectuoses amb el medi ambient i que es dediquin a satisfer les necessitats de les persones, garantir els serveis bàsics i una bona qualitat de vida.

No podem tolerar una agressió d’aquesta magnitud amb l’únic pretext dels suposats llocs de treball que generarà. Davant la petició de l’entitat promotora de rebre un tracte especial i poder incomplir la legislació referida a la salut pública, la fiscalitat, al joc, al medi ambient, als drets laborals, etc. creiem que l’argument dels llocs de treball no és vàlid, sinó que ha de ser un motiu més per no augmentar la precarietat laboral de la classe treballadora.

Lamentem que el govern de Catalunya, amb el seu president Artur Mas al capdavant i la complicitat dels partits majoritaris, aposti per aquesta aberració urbanística, social i moral destinant recursos i temps per aconseguir que s’implanti a Catalunya, en lloc de dedicar-se a treballar a favor de l’economia productiva, l’aposta per la formació i la cultura, la defensa de la sostenibilitat i dels drets laborals i socials.

Així doncs, les Candidatures Alternatives del Vallès, ens oposem radicalment a la construcció d’aquest macro-complex de la delinqüència en qualsevol àmbit territorial, no només per les seves nefastes conseqüències i el model que propugna, sinó sobretot, perquè defensem que la societat ha de caminar cap a un canvi de model i sistema econòmic i social que permeti construir una societat més justa, igualitària i respectuosa amb el seu entorn.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari