ACR denuncia que TMA Grupo Sánchez aboca residus sanitaris a Can Carreras sense autorització

17 setembre 2012, 1 comentari
Categories: Medi ambient, Salut
Etiquetes: ,

Informació sobre la última visita que ACR ha fet a l’abocador de Can Carreras. Podeu veure el vídeo de Rubitv.cat aquí.

Notícia de Ràdio Rubí:

ACR denuncia que TMA Grupo Sánchez aboca residus sanitaris a Can Carreras sense autorització

Una xeringa localitzada durant la inspecció /foto: ACR

Ampliar en una finestra emergentUna xeringa localitzada durant la visita /foto: ACR (totes les fotos aquí).
espai
Data de publicació: 17.09.12 14:45
espai

El grup municipal ha visitat les instal·lacions de l’abocador de Can Carreras amb un representant de l’Agència Catalana de Residus. Durant la visita, feta sense previ avís, s’haurien trobat xeringues, bates de quiròfan i vials. ACR espera ara que l’Agència corrobori que els objectes són efectivament d’origen sanitari.

Alguns membres d’Alternativa Ciutadana de Rubí van poder visitar el passar 6 de setembre els instal·lacions de l’abocador de Can Carreras acompanyant un visita de l’Agència Catalana de Residus. Durant la visita, es van trobar xeringues, bates de quiròfan i vials. Vicenç Rabadán, portaveu municipal d’ACR, ha explicat que “fins on nosaltres sabem l’autorització de Can Carreras no inclou l’epígraf 18 que correspon a residus sanitaris”.

Així, TMA Grupo Sánchez estaria autoritzat per la Generalitat de Catalunya com a transportista de residus sanitaris, però les instal·lacions rubinenques no podrien acollir aquestes deixalles.

El grup d’independents ja ha posat al corrent de la situació l’equip de govern local i els diferents grups municipals. ACR, doncs, espera que sigui el consistori i la Generalitat qui s’encarregui de sancionar TMA si finalment es confirma que han abocat residus a Can Carreras sense autorització. “Nosaltres som un grup polític independent molt sensibilitzat amb les qüestions mediambientals, però són altres qui ara han de prendre decisions”, afirma Radadán.

Durant la visita, ACR també va constatar diverses irregularitats al magatzem de compostatge: d’una banda, que es troba massa proper al bosc i representa un risc d’incendi i, de l’altra, que hi ha piles de compost que tenen risc d’autocombustió. En tots dos casos, l’Agència Catalana de Residus s’ha compromès a solucionar-les.

L’Ajuntament ja ha anunciat per aquest dimecres una roda de premsa dels socis de govern i portaveus del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Manuel Velasco, i d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Arés Tubau, conjuntament amb els regidors d’ACR. A la compareixença, s’abordarà la resposta del consistori davant una possible mala gestió de Can Carreras.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

1 comentari, Afegir comentari
  1. Sagrario Alia Ramírez
    23 setembre 2012, 18:35

    Desde hace muchisimos años que se conoce los vertidos incontolados de ese vertedero C Carreras,ya era hora de que hicieran algo. Espero que se actue con sensatez y justicia

Nom

Comentari