ACR dins de la plataforma en defensa de l’estany dels Alous

18 octubre 2012, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Medi ambient
Etiquetes:

Vídeo Rubitv aquí.

Notícia Ràdio Rubí:

Diverses entitats de Rubí i Sant Cugat crearan una plataforma en defensa de l’estany dels Alous

Formacions polítiques com Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) i Un altre Sant Cugat (UASC), entitats ecologistes com CEPNA i el Mussol, i algunes associacions de veïns crearan una plataforma per conservar i protegir aquest espai natural. ACR presentarà una moció al ple de l’Ajuntament de Rubí sobre la necessitat de preservar la bassa.

L’estany dels Alous és una de les poques zones humides que queden a la comarca i està reconeguda per la Generalitat com un espai de protecció especial. Aquesta zona actua com a corredor biològic entre Sant Llorenç de Munt i Collserola i té una enorme riquesa de flora i fauna. L’any 2007 s’hi van identificar 92 espècies d’ocells, 14 de mamífers, 3 d’amfibis, 6 de rèptils i 6 més de peixos.

Jaume Massanés, membre d’Un altre Sant Cugat, ha explicat que el punt de partida de la nova plataforma són els estudis de la biòloga i membre del Mussol, Carme Ferrer. El Mussol proposa fer diferents estudis de la zona, incrementar la vigilància de la caça i la pesca furtiva, traslladar els horts il.legals que hi ha a la zona de la riera i vincular a les entitats ambientals de la zona i la Universitat de Bellaterra per tal d’engegar campanyes de conservació i neteja. La idea és, segons Massanés, que l’estany dels Alous es converteixi en una zona de passeig per als veïns i zona d’estudi per la seva riquesa. El membre de la UASC s’ha compromès a parlar amb totes les forces polítiques santcugatenques per portar la protecció de la bassa al ple abans que s’acabi l’any.

ACR, que té dos regidors al ple de l’Ajuntament de Rubí, ha assegurat que plantejarà una moció en la qual demanarà el compromís de protegir aquesta zona humida de la comarca. La formació ha proposat la connexió del tram de via verda del Torrent dels Alous amb els carril bici de Sant Cugat, amb l’Hospital General i amb la via verda que continua cap a Can Vallhonrrat. Agustí Martínez, regidor d’ACR a l’Ajuntament, ha explicat que sobre l’estany dels Alous plana el projecte de la Via Interpolar, que el faria desaparèixer. De moment, la Generalitat ha descartat la construcció d’aquesta via de quatre carrils però, si alguna vegada es tirà endavant, el traçat afectaria molt la nostra ciutat. De fet, la trajectòria de la Via Interpolar passa pel barri de Can Vallhonrrat i diversos camps de conreu.

Els membres d’ACR i la UASC han insistit que les seves formacions només volen engegar aquesta plataforma però que un cop constituïda són les entitats qui han de liderar el projecte. Conviden ciutadans particulars, associacions de veïns i altres entitats a sumar-s’hi a la plataforma.

De moment, ja s’han interessat pel projecte CEPNA, Valldoreix Espais Naturals, el Club Muntanyenc de Sant Cugat i l’Associació de Veïns de Can Vallhonrrat.

Recursos relacionats

mp3  Àudio (497,96 Kb) – Data de publicació: 17.10.12

mp3  Àudio (497,96 Kb) – Data de publicació: 17.10.12

Share

    Comentaris

Nom

Comentari