El regidor d’ACR, Agustí Martínez, serà el representant de les CAV al Consell Comarcal durant un any

18 octubre 2012, Afegir comentaris
Categories: CAV, Democràcia

El passat 10 d’octubre el regidor d’ACR, Agustí Martínez, va substituir a Carles Escolà (COP de Cerdanyola) com a representant de les CAV al Consell Comarcal. L’Agustí hi estarà durant un any i posteriorment serà substituit per un altre membre de les CAV. Us deixem el seu discurs d’investidura.

DISCURS d’INVESTIDURA AGUSTÍ MARTÍNEZ

Bona tarda, senyores i senyors,

Primer de tot, vull agrair la feina feta pel company Carles, com a portaveu de les Candidatures Alternatives del Vallès en aquesta institució.

Tenir l’honor de ser el portaveu (de les CAV) aquest proper any, i, de la mateixa forma ho deixaré de ser el proper any, que em substituirà una altre company o companya de la nostra coalició. Coalició feta per moviments agrupats en partits polítics, la majoria per imperatiu legal, que no estan d’acord amb aquest sistema democràtic i que no volen avançar cap a models més participatius on els ciutadans siguin peça clau en la presa de decisions. 

Tots el membres d’aquest Consell Comarcal som polítics, però no oblidem que no hem estat escollits per ser-hi, en aquest Consell, ens han “col·locat” de forma indirecta; un bon lloc on seure i rebre prebendes amb poc esforç, ja que hi han poques coses a discutir.

No hi ha agut la suficient i valenta voluntat dels partits amb responsabilitats per traslladar competències a aquesta institució. Nosaltres (les CAV), com ja coneixeu, no rebrem cap compensació, i la que tinguem la farem servir per explicar, amb tota mena d’activitats, que hi han altres formes de fer política, sempre entesa com un servei i no com un poder per sobre dels ciutadans.

Tenim un altre esglaó que allarga la seva ombra sobre nostre, les diputacions, herència del franquisme, i del dictador Primo de Rivera, que va dissoldre la Mancomunitat, institució que responia a la demanda històrica d’autogovern, ja en aquell temps, en onze anys, es van crear institucions bàsiques de país; s. cartogràfic, s. meteorològic, infraestructures de tot tipus, introducció del telèfon, aprofitament forestal, sanitat, educació, una incipient formació professional tantes i tantes coses que a dia d’avui estem deixant perdre amb l’excusa de la crisis (retallades en serveis socials i sanitaris, educació, formació, investigació). No creiem que siguin un bon presagi de futur. És per això que moltes persones, no contentes amb contemplar els esdeveniments, ja fa anys que s’han aixecat i han dit, “No, aquest no és el meu model”, i és per això que avui, les Candidatures Alternatives del Vallès, som aquí.

Voldríem, volem, que en un futur proper els consells comarcals siguin veritables institucions properes als ciutadans, amb competències i no com son ara, de la mateixa forma que volem uns ajuntaments forts i no en el que els volen convertir, retallant les competències també d’aquests, en una creuada centralitzadora a la desesperada, que se’ls esta tornant en contra.

Seria molt demanar una reducció de les assignacions als polítics d’aquesta institució, un aprimament de les estructures i despeses en aquest moment, per compensar les reduccions en ajudes al transport escolar, les beques, que han reduït les seves assignacions?. No se sent cap veu en contra de repercutir les retallades als ciutadans. Creiem que seria l’apropiat.

Potser pensen que són ximpleries, potser perquè vénen d’una persona que no és un professional de la política, com ho són potser molts dels que són en aquest ple, jo sóc un treballador, que de forma temporal vol servir als ciutadans fent política, amb altres formes de fer política, ara amb càrrec i després com a ciutadà. Lluitem per una societat millor, on els ciutadans siguin els principals actors d’aquesta obra de teatre que anomenem política.

Salut.

Agustí Martínez Botija

Candidatures Alternatives del Vallès.

Regidor d’Alternativa Ciutadana de Rubí.

Vallès Occidental, 10 d’octubre 2012.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari