Article d’ACR a La Ciutat: Una dècada reivindicant una altra política

25 octubre 2012, Afegir comentaris
Categories: Altres, Destacat
Etiquetes:

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) es va conformar com a projecte polític ciutadà de cara a les eleccions municipals fa deu anys. A partir de la feina feta per la Coordinadora d’Urbanisme Ciutadà (CUC) i afegint persones d’associacions i entitats diverses, sempre amb funcionament assembleari, sense estructures de partit (tot i ser partit local formalment per participar en les eleccions municipals de 2003), ACR tenia la voluntat de recuperar el sentit dels ajuntaments com a assemblees de representació de la ciutadania, més enllà de la simple delegació del vot a uns partits que no renuncien a les llistes tancades i al monopoli de la política, també la dels municipis.

L’entrada a l’Ajuntament va ser una sorpresa per a molts, com el manteniment dins del consistori en les eleccions de 2007, però la continuació de la confiança de més de 1.600 persones en els comicis de l’any passat sembla demostrar que a Rubí hi ha un espai per un grup de ciutadans que, sense ser polítics, volen fer política des de la participació i el debat de temes que afecten tothom, des dels pressupostos municipals a l’impacte dels abocadors, des de la promoció de l’activitat cultural fins al dret a l’autodeterminació des dels municipis.

ACR està preparant uns actes modestos de celebració d’aquesta dècada d’activitat municipal feta tant dins del consistori com al carrer i al teixit associatiu local. Una exposició modesta i sintètica recordarà al CRAC, des del 22 d’octubre, actes i mobilitzacions d’ACR i de la CUC, i el diumenge següent convidem a simpatitzants, i tothom qui vulgui, a una matinal de contacte personal per fer balanç d’aquests anys d’activisme cívic i polític, però, sobretot, per contrastar idees sobre aquest futur tan complex, i tanmateix tan engrescador, que hem de construir a la nostra ciutat i al nostre país.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari