ACR s’abstindrà a l’aprovació del pressupost

30 novembre 2012, Afegir comentaris
Categories: Altres, Destacat, Economia i Hisenda local
Etiquetes:

Vídeo de la notícia a Rubitv.

Notícia a Ràdio Rubí:

Vicenç Rabadán, regidor d'ACR

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) s’abstindrà a l’aprovació inicial dels pressupostos de 2013. La formació aplaudeix alguns dels aspectes de la proposta de l’equip de govern, com ara l’increment de la inversió en mesures anticrisi, però troba moltes àrees on es podria retallar despesa. En general, ACR qualifica l’esborrany de continuista i creu que, amb les seves propostes, l’Ajuntament podria estalviar-se prop d’un 15% dels 71,5 milions que contempla el pressupost.

ACR continua sense trobar una predisposició per part de l’equip de govern a tocar algunes àrees del pressupost, especialment pel que fa a la retribució de polítics i càrrecs de confiança. Per aquest motiu, la formació descarta votar positivament l’aprovació inicial dels comptes.

Tot i així, reconeix que el pressupost que es treballa per l’any vinent és molt raonable en certs aspectes. Per exemple, pel que fa a les mesures especials anticrisi on, segons ACR, es triplica la despesa invertida aquest 2012. Vicenç Rabadán, regidor d’ACR, considera especialment encertada aquesta decisió, donades les funestes previsions de l’economia catalana a curt termini. La formació veu amb bons ulls aquestes mesures, però lamenta que l’Ajuntament hagi definit les partides unilateralment, sense tenir en compte els representants ciutadans.

D’altra banda, ACR proposa ajustar la retribució dels polítics a la quantitat recomanada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que, en el cas de Rubí, estipula una xifra màxima d’1,25 milions d’euros. Actualment, la despesa en òrgans de govern i alts directius del consistori supera aquesta xifra en gairebé 500.000€, segons ACR. El partit també aposta per una revisió dels convenis amb entitats esportives i culturals, cobrir algunes externalitzacions amb el personal propi de l’Ajuntament o obtenir més ingressos d’empreses municipals com l’IMCO o la Finca Font del Ferro. Això, asseguren, permetria reduir la despesa del pressupost i redistribuir l’estalvi resultant en serveis socials i promoció econòmica.

I és que, segons ha fet notar ACR, és possible que l’equip de govern no disposi de tots els diners que preveu per a l’any vinent. Es dóna la circumstància que l’Ajuntament hauria d’acatar un dels mandats de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, que estableix que els consistoris, independentment de la seva salut econòmica, han de reduir la seva despesa. El text és molt complex i interpretable però, segons ACR, a Rubí es podria traduir en una tisorada de prop de 800.000€. Rabadan espera que, si finalment s’ha de retallar aquesta quantitat, l’equip de govern faci cas d’algunes de les seves propostes de reducció de despesa. Si aquest fos el cas, ACR podria votar favorablement l’aprovació dels pressupostos.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

Nom

Comentari