Els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat es comprometen a protegir l’Estany dels Alous

21 desembre 2012, Afegir comentaris
Categories: Medi ambient
Etiquetes:

Alguns dels impulsors d'aquesta iniciativa a la bassa dels Alous /foto: Diari de Rubí

Vídeo de la notícia a Rubitv.cat
.
A proposta d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), la Junta de Portaveus proposarà una moció conjunta al ple per protegir i rehabilitar l’Estany i el Torrent dels Alous. Al setembre, entitats ecologistes de Rubí i Sant Cugat i formacions polítiques com ACR i Un altre Sant Cugat (UASC) van crear una plataforma en defensa d’aquest espai natural. Entre d’altres coses, es comprometien a portar als seus respectius ajuntaments una moció per actuar tant a l’estany com al torrent.
.
La moció que ara es presenta al ple de Rubí contempla deu accions per protegir l’espai. Entre d’altres coses, l’acord pretén que s’organitzi una jornada cívica per netejar i arranjar la zona, que es demani a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) un estudi acurat del sistema hídric, que s’estableixi una divisió de zones i es preservin alguns espais al pas de persones, que s’incrementi la vigilància per evitar la caça furtiva i la pesca, que es faci un nou inventari de la flora i fauna i que es millori la xarxa de camins.

Agustí Martínez, portaveu d’Alternativa, ha explicat la bona predisposició dels partits del ple a aprovar la moció. Martínez agraeix la suma a la plataforma d’associacions de veïns com la de Les Torres o Can Vallhonrrat, d’entitats ecologistes com CEPNA o ciutadanes com Rubí d’Arrel.

El vocal de l’Associació de Veïns de Can Vallhonrrat, Albert Romero, es felicitava per l’interès de preservar la zona. Romero ha explicat que la bassa dels Alous pot ser un espai de lleure pel barri i “una zona per fer l’educació ambiental de les escoles”.

La Plataforma dels Alous compleix el seu primer objectiu amb el compromís dels Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat de preservar l’Estany i el Torrent dels Alous. Dilluns 17 de desembre, l’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar una moció similar i la plataforma ja treballa per portar el tema al Consell Comarcal.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

Nom

Comentari