Ja tenim la proposta de carrils bici per Rubí!

16 gener 2013, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Mobilitat
Etiquetes:

Avui ACR i ICV-EUiA hem presentat la proposta de carrils bici per Rubí que hem estat treballant conjuntament des de fa uns mesos, tal i com vam anunciar. Us deixem aquí la introducció del treball, la proposta en sí, i un link on podreu veure amb més detall tots els recorreguts.

Aquesta proposta s’entregarà a l’equip de Govern perquè el tingui en compte dins del Pla de Mobilitat, el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i en el POUM. Recordem que l’abril passat es va aprovar, per unanimitat, una moció per establir una xarxa de carrils bici a Rubí.

[Download not found]

Mapa al google maps aquí.

—-

Aquesta proposta neix de la necessitat d’implementar un xarxa de carrils bici a la ciutat de Rubí que faciliti i promocioni l’ús de la bicicleta com a eina de transport dins l’àmbit urbà. Creiem que és necessari, i vital, que des de l’Ajuntament de Rubí es tingui en compte aquest mitjà de transport com a tal, ja que, tal com es menciona en el Pla Estratègic de la Bicicleta a Catalunya (2008-2012),  “la bicicleta no contamina, és silenciosa, ocupa poc espai, proporciona llibertat de moviments i, en petites i mitjanes distàncies (fins a 5-8 quilòmetres), és el vehicle més ràpid. No representa una despesa addicional d’energia i amb ¼ part de les calories que consumeix, un vianant pot arribar a assolir una velocitat entre tres i quatre vegades més gran. Es pot adquirir per pocs diners i el seu manteniment és senzill i econòmic. A més, permet l’exercici físic simultani al desplaçament, i contribueix així a la prevenció de les malalties cardiovasculars. Cal recordar que la bicicleta es el mitjà de transport més utilitzat, amb més de 1.000 milions de persones d’arreu del món que la fan servir en els seus desplaçaments quotidians. Les actuacions públiques en favor de la bicicleta com a mitjà de transport i vehicle per al temps lliure, a més de beneficiar les persones usuàries directes, cal entendre-les com a elements claus per a l’equitat i la comunicació social, per a l’increment de la llibertat i l’autonomia de les persones, per disminuir el deteriorament ambiental, per enfortir la salut dels ciutadans i les ciutadanes i per potenciar el gaudiment personal i de l’entorn. Una societat amb més ús de la bicicleta, és una societat més saludable, més habitable i més responsable per a les generacions futures”.

Entenem que, donades les circumstàncies econòmiques del moment, la proposta s’ha d’ajustar, sense comprometre la qualitat del projecte, a un pressupost que en permeti l’execució per part l’Ajuntament. És doncs amb aquesta voluntat que hem elaborat la proposta. A més, també hem tingut en compte la complexitat de Rubí pel què fa a la seva realitat urbanística, de mobilitat i topogràfica. Evidentment però, és només una proposta i està oberta a qualsevol modificació que en permeti una milloria. En tot cas, la idea és que aquesta proposta acabi formant part del nou Pla de Mobilitat Urbana que s’està dissenyant actualment.

Finalment, creiem que amb una xarxa de carrils bici no és suficient per tal de promocionar l’ús de la bicicleta a Rubí com a mitjà de transport. És per això que la proposta inclou també una xarxa de zones d’aparcament de bicicletes i una proposta de difusió i promoció de la xarxa i ús de la bici.

Aquesta proposta ha estat elaborada per ICV-EUiA i ACR, amb la col·laboració del CRAC i ciutadans anònims.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari