POUM: Nucli urbà i urbanitzacions. Resum del debat 26/01.

31 gener 2013, Afegir comentaris
Categories: Altres

Us adjuntem la presentació i els resums dels mitjans de comunicació del debat que es va fer aquest dissabte al CRAC sobre nucli urbà i urbanitzacions. A la presentació inicial s’ha intentat contemplar tots els aspectes que el nou POUM hauria de cobrir i abordar en els pròxims anys.

Si teniu cap comentari o idea a afegir podeu deixar un missatge en aquesta mateixa entrada. Al final de tot el procés aquestes aportacions/idees es faran arribar a l’equip de Govern perquè es tinguin en compte.

Recordem que a la pròxima xerrada parlarem de l’entorn natural i rural de Rubí.

Moltes gràcies pel vostre interès!

[Download not found]

ACR aposta per una relació més propera entre el nucli urbà i les urbanitzacions

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha celebrat aquest dissabte la quarta sessió d’un cicle de debats sobre diversos aspectes vinculats amb el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). En aquesta ocasió, la reflexió s’ha centrat en la relació entre les urbanitzacions i el nucli urbà, dos models antagònics de ciutat que, segons la formació d’independents, cal apropar.

.
La relació entre el centre de la ciutat i les urbanitzacions ha estat l’eix central de la quarta sessió de debat que Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) organitza al voltant del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM.

La trobada d’aquest dissabte ha posat sobre la taula els problemes de vertebració de la ciutat. Vicenç Rabadán, regidor d’ACR, ha conclòs que, per facilitar l’apropament de les urbanitzacions i el nucli urbà, el POUM ha de proposar un model de ciutat més sensible amb les zones més apartades.

Així, ACR aposta per optimitzar el transport públic i facilitar l’accés a les zones més llunyanes sense ampliar de manera exagerada el nucli urbà. L’assemblea també proposa un canvi en el sistema de recollida d’escombraries, intentant copiar el model del centre on es gestiona des de les associacions de veïns. A més, els assistents també han reflexionat sobre els plans d’emergència i prevenció d’incendis, un tema especialment important a zones boscoses com les urbanitzacions. En aquest sentit, ACR creu que cal millorar el manteniment i la senyalització de camins per facilitar l’arribada dels bombers. Finalment, la trobada ha tractat la recaptació d’ingressos per impostos i taxes. Els independents proposen abaixar sensiblement l’IBI i adequar els guals i garatges al model de la ciutat.

Tot i valorar molt positivament les conclusions del debat, Rabadán ha lamentat la poca participació ciutadana que el regidor atribueix al canvi d’horari de l’assemblea.

La d’aquest dissabte era la quarta sessió de debat sobre el POUM que organitza ACR. La formació reflexiona sobre diversos punts del text en diferents sessions de debat obertes a la ciutadania amb la intenció d’extreure’n conclusions que més endavant proposaran com a millores al document. La propera sessió, que serà l’última, tractarà la importància dels polígons industrials i la seva adaptació als nous temps.

Recursos relacionats

mp3  Àudio (282,07 Kb) – Data de publicació: 26.01.13

mp3  Àudio (353,49 Kb) – Data de publicació: 26.01.13

Share

    Comentaris

Comments are closed.

Nom

Comentari