ACR demana que s’investiguin les llicències atorgades a Can Carreras a finals dels 90

05 febrer 2013, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Medi ambient
Etiquetes: ,

Notícia Rubitv.cat (vídeo aquí):

ACR posa en dubte la legalitat de dues activitats industrials que l’Ajuntament va autoritzar a Can Carreras l’any 1999

Alternativa diu que si l’abocador de Can Balasc es fa realitat, TMA podria demanar una milionària indemnització econòmica

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha donat a conèixer noves informacions sobre els abocadors de Can Carreras i Can Balasc, després que la Generalitat n’hagi aprovat de forma inicial el seu pla especial urbanístic (veure notícia). Revisant la documentació, ACR ha descobert que l’Ajuntament de Rubí podria haver atorgat de manera presumptament il·legal la llicència de dues activitats industrials a l’empresa TMA Grupo Sánchez els anys 1998 i 1999, quan l’alcaldia estava en mans d’ICV. En concret, la formació assembleària es refereix a la planta d’emmagatzematge i assecat d’adobs i a la de reciclatge de palets. Es tracta de dues activitats industrials que s’estan fent en zones d’ús agrícola i forestal, segons el planejament urbanístic. Per això, Alternativa demana que s’investigui l’atorgament d’aquestes activitats i, si és el cas, que es depurin responsabilitats.

D’altra banda, Alternativa Ciutadana ha donat a conèixer una sentència judicial de l’any 1999, segons la qual, si algun dia hi ha activitat a Can Balasc, TMA Grupo Sánchez podria demanar una indemnització milionària a l’Ajuntament. Segons Agustí Martínez, portaveu d’ACR, ‘estaríem parlant de 70 milions d’euros i, per tant, d’entregar les claus de la ciutat a aquesta empresa’.

Notícia Ràdio Rubí:

ACR vol que s’investiguin les llicències atorgades a Can Carreras a finals dels 90

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) denuncia que TMA Grupo Sánchez està duent a terme activitats a Can Carreras per a les quals no hauria de disposar de llicència i demana a l’Ajuntament que ho investigui. La formació tem que l’aprovació definitiva per part de la Generalitat del Pla Especial Urbanístic (PEU) que afecta la zona pugui consolidar aquestes pràctiques i estendre-les a Can Balasc.

Segons el partit d’independents, la companyia gestora de Can Carreras, TMA Grupo Sánchez, està desenvolupant activitats industrials en sòl rústic on només es contemplen usos agrícoles i forestals, segons el Pla General d’Ordenació vigent. ACR es refereix, en concret, a les tasques d’ensacament de terres, substrats i adobs i de reciclatge de palets que es duen a terme a la part nord adjacent a la masia de Can Carreras gràcies a unes llicències atorgades els anys 98 i 99.

El portaveu d’ACR, Agustí Martínez, ha explicat en una compareixença que el planejament urbanístic de Rubí no permet aquest tipus d’activitats industrials en sòl rústic no urbanitzable, on només podrien tenir cabuda instal·lacions vinculades a explotacions forestals i habitatges unifamiliars en determinats supòsits.

ACR també ha recordat que en aquesta zona es desenvolupava anteriorment activitat extractiva i que, segons les llicències atorgades per l’Ajuntament, un cop finalitzats aquests treballs, la companyia estava obligada a restaurar l’espai. Segons denuncia la formació d’independents, això mai s’ha produït i, de fet, s’ha donat un segon ús als terrenys que no s’ajusta a la normativa reguladora.

Per tot això, ACR s’ha dirigit al consistori, a qui ha instat a investigar què ha passat en aquest afer. Un cop s’aclareixin els fets, la formació reclamarà responsabilitats a qui correspongui, ja que aquestes llicències es van atorgar a finals dels anys 90, amb un govern municipal diferent.

ACR ha manifestat el seu temor que la possible irregularitat s’eternitzi si no s’actua abans que la Generalitat de Catalunya aprovi de manera definitiva el Pla Especial Urbanístic que afecta aquesta zona. Una pla que, segons ha transcendit, contempla allargar la vida de Can Carreras i obrir un nou dipòsit de residus a Can Balasc. Justament en aquests moments l’Ajuntament prepara les al·legacions a aquest text, que ja ha estat aprovat de manera inicial.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

Nom

Comentari