ACR denuncia noves irregularitats a l’abocador de Can Carreras

12 febrer 2013, Afegir comentaris
Categories: Altres, Destacat, Medi ambient
Etiquetes: ,
Vídeo Rubitv.cat.
.
Notícia Ràdio Rubí:
Una de les imatges que ha fet públiques ACRAlternativa Ciutadana de Rubí (ACR) assegura que té proves que TMA Grupo Sánchez està dipositant residus sense tractar a l’abocador de Can Carreras. La formació d’independents ha fet públiques diverses fotografies de la Plataforma ciutadana contra l’abocador de Can Carreras-Can Balasc on diuen es poden apreciar diverses irregularitats. Aquesta setmana membres d’ACR faran arribar aquests indicis a l’Ajuntament de Rubí i la Secretaria de Medi Ambient de la Generalitat.
.
Totes les fotos aquí.
.
Per a ACR, l’empresa que gestiona l’abocador de Can Carreras està incomplint la normativa en diversos aspectes. Per exemple, les imatges on es veuen residus plàstics i/o lixiviats demostren que no s’està fent cap tipus de triatge abans de dipositar els residus a l’abocador. La normativa exigeix que s’apliqui la millor tècnica possible abans del dipòsit en abocador i entre d’altres coses demana que es separi tot allò que és reciclable com ara paper, envasos o vidre. Les imatges recollides per la Plataforma d’afectats demostren que TMA Grupo Sánchez està portant residus a Can Carreras tal i com es llencen en origen. Agustí Martínez, regidor d’ACR, ha explicat que les imatges que han recollit demostren que “en alguns casos no s’està fent la separació prèvia i que a un abocador com el de Can Carreras no hauria d’haver res que sigui reciclable”. A més, denuncien la presència de lixiviats, líquids resultants de la degradació de la matèria orgànica, en un abocador on només es poden dipositar residus inerts.

Respecte a la zona de reciclatge de palés, que recentment va ser objecte d’una altra denúncia pública d’ACR per no complir amb la normativa urbanística de la ciutat, la formació aporta imatges on es pot veure restes de mobles de cuina.

Finalment, les imatges de la plataforma i ACR demostrarien que TMA Grupo Sánchez hauria construir un camí nou saltant-se el perímetre de l’abocador amb terra de Can Balasc i compost propi. Agustí Martínez explica que les instantànies proven que “s’ha fet un camí amb terra vermella, diferent a la que hi ha a Can Carreras i amb terra negra, compost, del que la pròpia empresa genera a la seva planta”

El regidor d’ACR , Agustí Martínez, ha explicat que aquesta setmana faran arribar les fotografies a l’Ajuntament i a la Secretaria de Medi Ambient de la Generalitat on aniran a demanar documentació sobre l’abocador i a aportar noves proves de les irregularitats que, segons ells, s’està fent a Can Carreras.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

Nom

Comentari