Aquest dijous a les 19h La Plataforma No a l’abocador de Can Balasc convoca a les entitats i ciutadania a informar-se!

12 febrer 2013, Afegir comentaris
Categories: Altres

Informem que La Plataforma No a l’Abocador de Can Balasc convoca a totes les entitats i ciutadania de Rubí a una xerrada informativa aquest dijous 14 a les 19h al Rubí+D per explicar la problemàtica de l’abocador de Can Carreras i el Pla Especial que permetria l’obertura d’un nou abocador a Can Balasc. L’objectiu és que la gent s’informi correctament i es comencin a prendre decisions de cara a preparar al·legacions al Pla Especial i movilitzacions ciutadanes.

Us hi esperem a tots i totes! és molt important!!! Fins dijous!!!

Rubí no necessita un altre abocador. El Vallès Occidental tampoc!! Mou-te!!

La Plataforma d’Afectats per Can Carreras i Can Balasc crida a la mobilització ciutadana

Prop de 300 persones han marxat pel centre de Rubí

Ampliar en una finestra emergentManifestació contra Can Carreras el passat mes de juny/Arxiu
Data de publicació: 12.02.13 15:15

El Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc, un document que contempla allargar la vida de Can Carreras i la instal·lació d’un nou dipòsit controlat a Can Balasc, ha fet saltar les alarmes entre els veïns afectats. Ara, els residents de la zona veuen com les molèsties que provoca Can Carreras es prorroguen i es converteixen, a Can Balasc, en una història sense final.

“És un problema que ens afecta a tots”. Els veïns de les urbanitzacions més properes a Can Carreras i Can Balasc ho tenen així de clar. Les males olors, el trànsit de camions, els abocaments de residus no autoritzats i sense tractar són, segons els veïns, un problema de tota ciutat. “La contaminació no té límits i les males olors es noten des del centre de Castellbisbal fins al centre de Rubí”, sentencia Montse Rousse, veïna de Can Mir i integrant de la plataforma. Per aquest motiu, considera “ridícul” que el consistori només tracti amb les entitats veïnals més properes als abocadors els problemes que representen Can Carreras i aviat també Can Balasc.

Rousse ha explicat a Ràdio Rubí que no hi ha dades objectives que justifiquin la conversió de Can Balasc en un abocador. “Al Vallès Occidental no hi ha cap necessitat de fer un abocador. Es planteja per un abocador de residus industrials, però el pla especial de residus vol unificar els dos conceptes, industrials i municipals. […] Al final s’hi abocarà de tot”, detalla la rubinenca.

Per a aquesta plataforma, amb el PEU que ha de permetre convertir Can Balasc en un nou abocador no fa més que ploure sobre mullat. I és que tot i les reclamacions del propi Ajuntament i les protestes de la ciutadania, ni tan sols s’han aconseguit aturar els greuges que provoca la primera instal·lació, la de Can Carreras. Unes molèsties que per a Esteve Barrachina, veí de Can Serrafossà i membre de la plataforma, van més enllà del que seria raonable. “No és normal posar un abocador a 800 metres d’una escola i a menys de 300 metres de cases. Hi ha d’haver alguna llei. Això és Europa, se suposa”, exclama.

Per aquest motiu, la Plataforma fa seva la recomanació del regidor de Planificació, Ecologia Urbana, i Seguretat, Manuel Velasco, que fa pocs dies els instava en una reunió a convertir les seves queixes en al·legacions al Pla Especial per mirar d’aturar-lo. El mateix, de fet, han recomanat altres partits de l’oposició.

La Plataforma de veïns afectats per Can Carreras i Can Balasc prepara una reunió oberta a tota la ciutadania per informar sobre aquests dos abocadors. La trobada serà aquest dijous 14 de febrer a les 19 h a l’auditori de l’edifici Rubí Desenvolupament. “Per mobilitzar, primer cal informar”, diu Rousse.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

Nom

Comentari