Recollida de firmes de la Plataforma Rubí Sense Abocadors

15 febrer 2013, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Medi ambient
Etiquetes: ,

Us informem de que la Plataforma Rubí Sense Abocadors ha engegat una campanya per recollir firmes per demanar que es tanqui l’abocador de Can Carreres i que no se n’obri un de nou a Can Balasc. Podeu donar el vostre suport firmant els fulls que hi ha al CRAC (c/Sant Joan,1) des d’avui mateix. Cal aconseguir el màxim de firmes!

Informem també s’ha convocat una segona trobada per recollir les al·legacions i coordinar les futures accions de protesta. La trobada tindrà lloc divendres 22 de febrer al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) a partir de les 19 h. De moment ja s’ha anunciat que hi haurà una primera manifestació el divendres 1 de març, que sortirà de la plaça de la Nova Estació a les 18h

Notícia Rubitv.cat aquí.

Notícia Ràdio Rubí: “La Plataforma contra els abocadors i l’Ajuntament coordinen l’oposició al PEU de Can Carreras i Can Balasc”

El Pla Especial Urbanístic (PEU) que afecta Can Carreras i Can Balasc no beneficia Rubí en cap sentit i Ajuntament i veïns s’han d’oposar al projecte amb totes les eines disponibles. Aquesta és la conclusió a la qual han arribat la Plataforma contra els abocadors i els representants municipals en la trobada d’aquest dijous, que ha reunit una seixantena de rubinencs.

La sessió ha tingut lloc a l’auditori de l’edifici Rubí Desenvolupament i ha reunit un nombre considerable d’assistents, segons l’opinió dels organitzadors. Especialment, considerant que la trobada s’ha convocat d’urgència amb només uns dies d’antelació.

I és que fa anys que els veïns de les urbanitzacions properes a l’abocador de Can Carreras suporten pudors i sorolls i no volen que l’activitat a aquest espai continuï sis anys més ni que es posi en marxa un altre abocador a l’extractiva de Can Balasc. Dos supòsits que contempla el PEU aprovat inicialment per la Generalitat i al qual, durant la reunió, veïns i Ajuntament han coincidit en la seva oposició total al text.

A més de coordinar una resposta al PEU amb l’equip de govern, la Plataforma ha convocat la trobada de manera que els veïns afectats hagin pogut fer arribar les seves peticions a la resta de grups polítics de l’Ajuntament. En aquest sentit, hi han assistit representants del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Convergència i Unió (CiU), Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR).

El tinent d’alcalde de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manolo Velasco, assegura que aquests dies, durant els quals es poden presentar al·legacions al PEU, són crucials: “El moment de dir el que hem de dir és ara […] La problemàtica amb els abocadors ha estat una carrera i ara hem de fer l’sprint”.

Segons explica la Plataforma d’afectats pels abocadors, els veïns valoren que l’Ajuntament comparteixi les seves demanades. Amb la reunió d’aquest dijous, consistori i ciutadans estan al dia de la problemàtica de Can Carreras i Can Balasc. Ara, és moment de preparar les al·legacions conjuntes i particulars i, en definitiva, continuar la lluita.

Montse Rousse, membre del col·lectiu, explica que s’ha convocat una segona trobada per recollir les al·legacions i coordinar les futures accions de protesta. La trobada tindrà lloc divendres 22 de febrer al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) a partir de les 19 h. Pel que fa a futures accions de protesta, de moment s’ha convocat una primera manifestació pel següent divendres, és a dir, el dia 1 de març. La concentració sortirà a les 18 h de la plaça de la Nova Estació.

Recursos relacionats

Share

    Comentaris

Nom

Comentari