Aquest diumenge, pedaleja pels carrils bici de Rubí!!

06 maig 2013, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Medi ambient, Mobilitat, Salut
Etiquetes:

Com ja vam explicar fa uns dies, Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) i Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) han preparat una bicicletada popular per aquest diumenge 12 de maig.

“Pedaleja pels carrils bici de Rubí” és el lema triat per aquesta cita lúdica i reivindicativa. L’objectiu principal de la bicicletada és reivindicar la creació d’una xarxa de carrils bici al municipi, ja que actualment no n’existeix cap tram.

El punt de sortida serà la Rambla de l’Estació. L’hora del començament de l’activitat serà  a les 10h del matí. Al final del recorregut, apte per a tots els públics, podrem recuperar forces amb la fruita que el Mercat de Rubí ha regalat.

L’activitat compta amb la col·laboració del CRAC, del Centre Excursionista de Rubí (CER) i del Mercat de Rubí.

Us deixem la notícia de Ràdio Rubí.

Aquí teniu un petit mapa del recorregut:

“La bicicleta no contamina, és silenciosa, ocupa poc espai, proporciona llibertat de moviments i, en petites i mitjanes distàncies (fins a 5-8 quilòmetres), és el vehicle més ràpid. No representa una despesa addicional d’energia i amb ¼ part de les calories que consumeix, un vianant pot arribar a assolir una velocitat entre tres i quatre vegades més gran. Es pot adquirir per pocs diners i el seu manteniment és senzill i econòmic. A més, permet l’exercici físic simultani al desplaçament, i contribueix així a la prevenció de les malalties cardiovasculars. Cal recordar que la bicicleta es el mitjà de transport més utilitzat, amb més de 1.000 milions de persones d’arreu del món que la fan servir en els seus desplaçaments quotidians. Les actuacions públiques en favor de la bicicleta com a mitjà de transport i vehicle per al temps lliure, a més de beneficiar les persones usuàries directes, cal entendre-les com a elements claus per a l’equitat i la comunicació social, per a l’increment de la llibertat i l’autonomia de les persones, per disminuir el deteriorament ambiental, per enfortir la salut dels ciutadans i les ciutadanes i per potenciar el gaudiment personal i de l’entorn. Una societat amb més ús de la bicicleta, és una societat més saludable, més habitable i més responsable per a les generacions futures”.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari