Article d’opinió d’ACR: Silenci

13 maig 2013, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Notes de premsa
Etiquetes: , ,

Segons la famosa “Wikipedia”, el silenci és “el signe que en el camp de la música s’utilitza per amidar la durada d’una pausa. Cada figura musical té el seu silenci equivalent, i el valor d’aquest està en correspondència amb la que representa. Es pot considerar que el silenci és una nota que no s’executa. O el que és el mateix, absència de so”.

Doncs bé, sembla que a l’Ajuntament de Rubí actualment costa organitzar els sons i amidar de formar adequada els silencis, de manera que la melodia queda entretallada. Tant sols se sent la remor de l’ambient de fons que ens recorda que la ciutat és viva.

En una situació de crisi com l’actual, Rubí no es pot permetre la paràlisi en la que es troba. Li cal reaccionar i tenir previsió, li cal accelerar tot allò que pugui, li cal analitzar i detectar les prioritats. El que li cal és moure’s. Hi ha gent amb ganes de treballar, de canviar coses i de fer-les diferents. Gent amb ganes de recuperar els orígens de la ciutat, de protegir el poc que ens queda, de fer la ciutat més oberta i integradora. Hi ha gent que té ganes de fer neteja, d’obrir les finestres i ventilar i dinamitzar espais en desús, de fer la ciutat una mica més justa, transparent i eficient. També hi ha gent que vol fer de Rubí una ciutat més agradable, cooperadora i col·laboradora. Cal aprofitar tota aquesta energia per retornar el ritme a aquesta ciutat, que fa massa temps que dorm i no hi ha manera que desperti.

En aquest sentit, ACR porta temps demanant informació i agilitat en diversos temes. Tot i que algunes de les qüestions se’ns han contestat, en general notem que costa executar les notes i que aquestes queden en silenci. En tot cas, i mentre la música no soni, seguirem esperant que: se’ns contestin alguns dels precs que tenim pendents, es compleixin mocions que han quedat en l’oblit, s’activin comissions i/o fòrums que deien que activarien o que s’han desactivat, ens expliquin què pensen fer amb la gestió de l’Ateneu, amb el Celler, amb el centre del Pinar, l’Espona, i molts d’altres equipaments culturals i no culturals. Esperarem a que ens diguin què pensen fer amb el Casino i si hi haurà, i com serà, un nou conveni. També estarem esperant a que facin la web de l’Ajuntament una mica més intuïtiva per al ciutadà on, a més, s’hi pengin, per exemple, tots els convenis amb entitats (allò de la transparència). Esperarem al nou reglament de subvencions per a entitats, també a un pla especial d’extractives. I, evidentment, esperarem a saber què pensen i com pensen fer el famós Pla d’Ordenació Urbanísica Municipal (POUM). El silenci d’uns no ens farà perdre les ganes d’escoltar música, tampoc la paciència.

Alternativa Ciutadana de Rubí

Share

    Comentaris

Nom

Comentari