Article d’ACR a “La Ciutat”: POUM: toca debat polític i social per una proposta renovada

18 juny 2013, Afegir comentaris
Categories: Urbanisme

Fa ja tres anys que la majoria del Ple municipal de Rubí va aprovar un Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que mesos després va ser rebutjat per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona (CUB). Tot i que l’esclat de la bombolla immobiliària ja havia llençat a l’atur molts milers de treballadors, el 2010 encara 20 regidors (del PSC, ERC, PP i CiU) apostaven per un POUM basat en el creixement demogràfic i en les plusvàlues econòmiques de diverses zones de Rubí, moltes d’elles de propietat municipal. Només 5 regidors (d’ICV-EUiA i ACR) pensaven que aquella proposta era especulativa, irreal i negativa per a la nostra ciutat.

Tres anys després, tot i algunes declaracions aïllades de l’equip de govern sobre canvis en la proposta del POUM, el més calent és a l’aigüera. Els tècnics d’Urbanisme estan treballant per respondre les més de cent qüestions denunciades per la Ponència tècnica de la CUB, però políticament no s’ha avançant gens. Només ACR ha volgut tornar a debatre, des de maig de 2012, sobre la renovació del planejament de Rubí amb un seguit de debats sectorials. I cal reconèixer que el nivell de participació d’entitats culturals o esportives, de comerciants i empresaris, d’associacions veïnals… ha estat tan pobre com el dels grups polítics.

Malgrat aquesta constatació, ACR no renuncia a cercar complicitats per a una renovació dels criteris urbanístics que configuri una ciutat més vertebrada i ecològica, més activa culturalment, més flexible en la seva economia i molt més compromesa en la implicació del màxim de persones. Insistirem dins l’Ajuntament per definir els criteris polítics que han de fonamentar les regles del joc del nou planejament urbanístic, però sobretot mirarem d’esperonar l’aportació d’idees del més important de qualsevol ciutat: la seva ciutadania.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari