Article d’opinió d’ACR: I ara, què direu?

22 juliol 2013, Afegir comentaris
Categories: Democràcia, Destacat, Medi ambient
Etiquetes: ,

CiU i PP (o PP i CiU) han rebutjat la suspensió del Pla Especial Urbanístic (PEU) que permetria aturar la creació d’un abocador a Can Balasc i l’ampliació del de Can Carreras…només això? No, també rebutgen suspendre les autoritzacions ambientals relacionades, rebutgen obrir un procés de diàleg amb els Ajuntaments de Rubí i Castellbisbal, la Plataforma, les direccions dels centres escolars i la residència d’avis afectats, i les associacions de veïns de les urbanitzacions i barris propers, i rebutgen suspendre provisionalment l’activitat a Can Carreras i iniciar una investigació en relació a la tipologia de residus abocats, i rebutgen que l’Agència de Residus de Catalunya adopti les mesures necessàries per fer complir els límits de l’autorització a Can Carreras i del Programa de Restauració de Can Balasc, i rebutgen impedir noves ampliacions o pròrrogues en els dos emplaçaments.

Com podeu veure, la proposta de resolució no només demanava la suspensió de l’aprovació del PEU, i PP i CiU ni tan sols han volgut obrir un procés de diàleg amb els afectats. A Rubí no tenim dret a decidir, ja ho fan d’altres.

Al parlament, Convergència i Unió diu que la comissió de Territori del Parlament no és el lloc per tractar aquest tema, de manera que hi vota en contra i es queda tan ample.

Fa bé de dir-ho, així el proper cop anirem al Club Super 3, que semblen gent seriosa i compromesa.

Pel que fa al grup parlamentari del PP, podem recuperar les declaracions de la Mònica Querol, perquè són idèntiques. Comencen dient que ells sempre han apostat pel tancament immediat de Can Carreras (segur que han fet l’aposta al Casino Espanyol de Rubí, sense adonar-se que està tancat…com que ningú en parla). Després parla de les seves al·legacions tot i no ser punt de debat, i demana que TMA (Grupo Sánchez) pugui obrir Can Balasc durant 30 anys (collonut, ara li regala 10 anys més a TMA, el qual preveia, en el PEU que va presentar, 20 anys d’activitat).

Traslladem aquesta paròdia al món local, i veurem com actuen borinots i rapinyaires:

El PP no va assistir a la primera manifestació en contra dels abocadors (juny 2012) i va criticar ACR per “atiar-la”. En canvi, a la segona manifestació sí que hi va venir (i s’hi va fer notar), després d’haver votat en contra d’una moció presentada a l’octubre on es demanava el tancament de Can Carreras. Però la raó principal per la qual va venir a la segona manifestació va ser sobre tot després que la Plataforma recollís més de 8.000 firmes en contra del PEU en tan sols una setmana.

Pel que fa a CiU, uff… primer la reunió clandestina amb el Reinaldos (ex-regidor de CiU a Rubí) el desembre de 2011 (veure notícia) per convèncer a ACR de no fer gaire sarau a canvi de negociar el nou PEU. CiU tampoc va assistir a la manifestació del juny “perquè ningú els havia convidat”. A contra cor, van votar a favor de la moció presentada a l’octubre, i a la segona manifestació sí que van venir-hi tot i no rebre cap invitació.

Tots dos han fet diverses declaracions als mitjans, amb més o menys encert, però sempre han coincidit en que Can Balasc serà el nou abocador del municipi, uns el volen per la brossa de Rubí, i els altres diuen que serà una oportunitat històrica…segur que sí senyors, Rubí passarà a la història com l’únic municipi català on hi haurà tres abocadors en funcionament.

En el context actual on els grans partits…perdó, els partits grans estan esquitxats per casos de corrupció, finançament irregular, judicis eterns i ningú se’ls creu (excepte Aquarius), si no es reciclen, els abocadors a Rubí els poden costar les eleccions.

Alguna cosa positiva s’ha de poder treure d’aquest merder.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari