ACR titlla “d’incoherent” la justificació de CiU per rebutjar la suspensió del PEU

23 juliol 2013, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Medi ambient
Etiquetes: ,
Notícia de Diari de Rubí [més notícies a Ràdio RubíRubitv.cat (vídeo)]
.
Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha qualificat “d’incoherència absoluta” l’actitud de Convergència i Unió (CiU) pel que fa al vot negatiu del seu grup parlamentari a la suspensió del Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc. Segons Vicenç Rabadán, regidor d’ACR, és “incoherent” que el grup parlamentari de la federació hagi argumentat que la comissió sectorial de territori no era competent per tractar aquest afer, quan sí que té les competències.“Ens sembla una justificació delirant, ells mateixos desvirtuen les comissions del Parlament”, apunta Rabadán, qui també ha assenyalat com a incoherència que a Rubí CiU hagués aprovat una moció contra el PEU i assisteixi a la manifestació contra els abocadors, però després justifiqui per qüestions tècniques el que fan “els seus germans grans al Parlament”. A més, denuncia “una situació de connivència entre CiU i el govern de la Generalitat i TMA Grupo Sánchez, que és qui presenta el pla especial”.

La formació d’independents també ha criticat el vot negatiu del Partit Popular (PP), tot i reconèixer que aquest partit ha mantingut el mateix discurs a Rubí que al Parlament. “No entenem aquesta tendència del PP sempre d’afavorir criteris empresarials ni aquesta dèria per crear un abocador municipal durant 30 anys, 10 més del que es preveu el pla especial”, assenyala Rabadán.

Per ACR, si CiU o PP haguessin tingut “una mínima voluntat política en aquest tema” haguessin pogut votar els punts de la proposta per separat i aprovar algun, com el que demanava encetar un diàleg amb els ajuntaments afectats, els centres escolars situats a la zona dels abocadors, amb les associacions de veïns i la plataforma Rubí sense abocadors. “Tampoc no van voler aturar l’activitat a Can Carreras, ni investigar l’activitat ni els tipus de residus”, lamenta Rabadán.

La pressió ciutadana, clau
Alternativa Ciutadana també té molt clar, tal i com s’està desenvolupant tot el procés, que si el Pla Especial de Can Carreras i Can Balasc es pot aturar “difícilment ho serà per les vies institucionals, sinó més aviat per la pressió ciutadana”. En aquest sentit, ha recordat que va ser aquesta, qui va aconseguir als anys 90 aturar la ubicació d’una planta de termòlisi a Rubí, tot i admetre que la situació ara és força més complicada, perquè en aquell moment la ciutadania estava molt crispada amb aquest tema i les eleccions catalanes estaven molt pròximes. Per això, ACR demana a l’Ajuntament que posi a l’abast de la plataforma tots els recursos necessaris per poder mobilitzar el màxim de gent.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari