Manifest d’ACR sobre la Diada Nacional de Catalunya 2013

11 Setembre 2013, Afegir comentaris
Categories: Democràcia
Etiquetes:

Bona Diada Nacional per a tothom,

L’any passat, Alternativa Ciutadana va intervenir per primera vegada com a col·lectiu en les ofrenes de la Diada a Rubí. Volíem, i volem, més enllà de la independència, exercir al dret a decidir per construir una societat més justa, més democràtica, més participativa…

Ens trobem en un moment històric, en què la ceguera, la indiferència o la defensa dels  interessos partidistes de polítics i governants han obligat al poble a prendre la davantera en les reivindicacions. Després de la manifestació de l’11S de l’any passat, res no és igual. Malgrat els partits polítics, la corrupció i les retallades, els ciutadans van sortir al carrer i van dir-hi la seva, amb molta més força de la que ningú s’esperava. Aleshores els polítics van haver d’entrar en el ball per no perdre un lideratge que fa ja temps que no exerceixen.

Des d’Alternativa creiem que Catalunya, sigui o no un nou estat independent, no pot seguir en mans dels mateixos que han gestionat el país – si és que en podem dir gestionar – com ho han fet fins ara. Cal una Catalunya on la justícia social, la justícia ambiental i la democràcia real en siguin les màximes prioritats. I cal una Catalunya on la corrupció, les injustícies i les irresponsabilitats siguin castigades amb contundència i determinació. Estem cansats de tanta parafernàlia, del joc brut entre amics enemistats i de les cadenes de favors.

Per ACR, la veu del poble és el més important, més enllà de les idees partidistes. Volem convidar a realitzar aquesta catarsi als partits que diuen treballar pel futur de Catalunya, per donar la veu als ciutadans quan aquests reclamen el dret a decidir (en el que sigui) i no només a les  convocatòries electorals.

En aquests moments, molts membres i simpatitzants d’Alternativa es troben camí de la Via Catalana cap a la Independència. Esperem que sigui una gran demostració d’aquesta voluntat de participació del poble, i que aquells, tant d’allà com d’aquí, en què els ciutadans van dipositar l’escassa confiança que els quedava a les últimes eleccions, en facin la lectura adient. No poden oblidar que el món els estarà observant.

Per acabar, entenem que el discurs institucional correspon a la màxima representant municipal. Sabem que és gairebé impossible consensuar un discurs amb grups ideològicament tan diversos, però si més no voldríem saber què hi diu. Per tant, participarem com sempre en l’ofrena institucional, però no assumim com a nostre el discurs de l’alcaldessa.

Per una democràcia més participativa i pel dret a decidir… Visca Catalunya!

Share

    Comentaris

Nom

Comentari