Agustí Martínez (ACR) abandonarà el seu càrrec de regidor

30 setembre 2013, Afegir comentaris
Categories: Altres

Discurs de Comiat. Rubí, 26 de setembre del 2013.

Agustí Martínez Botija.

Hola, bona tarda a tothom.

Sra Alcaldessa, benvolgudes companyes i companys del ple, benvolgut públic.

Avui m’acomiado del meu càrrec de regidor, pel grup municipal d’Alternativa Ciutadana de Rubí, han passat poc més de dos anys des que vaig ser nomenat regidor per aquest Ajuntament.

Ha estat una experiència curta però intensa i enriquidora per la meva vida. Ser aquí m’ha donat una visió molt diferent del funcionament de l’Ajuntament , tant per les coses bones com per les dolentes.

Me’n porto un bagatge de treball i coneixements, que seran importants per continuar fent política des del moviment ciutadà.

Vull agrair a totes les persones que han facilitat la meva tasca, que m’han ajudat en els meus dubtes i que han col·laborat amb mi donant totes les facilitats per fer la meva feina treballadors, funcionaris, regidors, membres del govern.

Faig política activa des de fa més de 10 anys, als moviments ciutadans i veïnals, ara tornaré a la política fora de la institució. Soc del parer que tota la nostra vida no deixem de fer actes de política, quan votem, comprem, consumim, sense tenir vergonya de fer-ho.

Tinc i crec en un concepte com a polític i és el de servir a la ciutadania, per poder fer de pont amb l’administració, per fer arribar les problemàtiques i cercar possibles solucions.

En algunes ocasions ha sigut possible, en altres no, però sempre amb un esperit de servei constructiu, em considero un treballador al servei dels ciutadans, que són els que ens posen i els que amb els impostos, ens paguen per la feina que fem.

Sra Alcaldessa, equip de govern, regidors del ple, funcionaris de l’Ajuntament, tots som treballadors al servei del poble, i per desgràcia en moltes ocasions no ho semblem, potser es per això que els ciutadans cada vegada senten més desafecció i més distància dels representants polítics, de nosaltres els presents.

Sembla que ens oblidem d’ells, una vegada finalitzat el recompte de vots, i fins als Quatre anys, no ens en recordem. Hem d’escoltar sempre amb humilitat, a les persones, els hi hem d’ajudar en tot el possible, i si no és possible també s’ha de dir, però sempre amb la veritat per davant.

Als treballadors de l’Ajuntament, uns són funcionaris altres no, també els hi demano, que siguin humils amb les persones que venen a demanar qualsevol tramit, o ajuda, ells no saben com funciona la burocràcia de l’administració i volen solucions, els hi hem de facilitar al màxim tot, i no posar-lis problemes, ja prou problemàtic és fer moltes gestions. No oblidem que el sou el paguem entre tots, i esteu al nostre servei, dels ciutadans.

Als partits, els hi recordo que encara que representen unes sigles polítiques, algunes amb transcendència nacional catalana i altres fins i tot amb transcendència a l’estat espanyol,

no deixen de ser escollits per representar als ciutadans de Rubí, per resoldre els seus problemes, que no són diferents dels dels pobles i ciutats veïnes. Però el que no és de rebut és que decisions que afecten al benestar a la qualitat de vida, al treball, als serveis bàsics, dels ciutadans, pel fet de procedir del partit matriu, no siguin criticades a nivell local, si són perjudicials pels ciutadans que ens han escollit, hauríem de ser valents dir amb veu alta, no estem d’acord, no volem l’aplicació d’aquestes mesures pels ciutadans de Rubí, quan ens perjudiquen, i no a l´inrevés, de tal forma que la sala de plens a vegades es converteix en un mini parlament on segons sigui un o altre govern de torn, els representants a nivell local nomes fan que justificar les mesures preses, pels governs, ja sigui a Barcelona, a Madrid o a Estrasburg. Som servidors dels ciutadans de Rubí i no d’unes sigles, les sigles nomes haurien de ser per identificar un tarannà, una línia política i ideològica, però res més. Els ciutadans de Rubí haurien de ser sempre l’objectiu del treball de tots, i no només els possibles votants per les properes eleccions.

També trobo a faltar la facilitat per conèixer el funcionament de la maquinària municipal, encara no s’ha fet una eina accessible i pública on els ciutadans puguin conèixer, qui són els responsables de les diferents àrees, i quines són les seves atribucions, fet que si és possible a la Generalitat i no a un Ajuntament, on hauria de ser més senzill. Aquesta transparència la vaig demanar en un principi i encara no s’ha resolt.

És imprescindible una major transparència de tot els funcionament de l’Ajuntament, la màxima accessibilitat.

Per tot això, i ara que marxo d’aquesta sala de plens per passar a ser un ciutadà més, com vaig entrar, que us demano a tots, una reflexió, per recordar que som i a qui representem.

Hem de donar compte de la nostra feina als ciutadans de Rubí, per davant dels partits, amb unes sigles, sota les quals ens presentem per imperatiu legal, ja que no és possible encara i dubto molt que mai ho permetin els governs que ho poden canviar. Amb llistes obertes, o com a mínim regidors de districte, que haurien de donar compte de la feina a la seva circumscripció.

Som l´´ administració més propera als ciutadans, on primer van quan tenen un problema, per això hem de reclamar una millora del finançament dels Ajuntaments per donar serveis de qualitat i millorar la qualitat vida dels seus ciutadans, vigilant de no fer massa gran la màquina i que no sigui un lloc on col·locar amics, companys de sigles, com a vegades ha passat amb diferents colors polítics. S’ha de treballar i optimitzar al màxim els recursos, perquè els que paguem son els ciutadans i volem una administració

eficaç i no una casa de rellogats.

Ara que patim una crisi que no l’ha provocat el ciutadà, s’ha de ser el màxim de curós amb les despeses i utilitzar els diners disponibles amb el màxim de senzillesa, fugint de pompes, encara que només sigui per solidaritat amb tota la gent que pateix els problemas de la crisi.

Per finalitzat, només us demano que continueu, treballant per la ciutat, i que poseu l’objectiu en les persones, en el servei al ciutadà i no a unes sigles, amb dignitat i humilitat. Tots som treballadors del poble i a ell hem de servir.

Gràcies i bona sort a tots, nomes em queda desitjar al meu company que em substituirà, el Rafel Falet, tota la sort i que posi tota la passió per la feina que li tocarà d’ara en endavant, com l’he posada jo.

Finalment, agrair als companys dels mitjans de comunicació, pel seu treball i col·laboració, als meus companys alternatius per la seva paciència, als meus amics i amigues pel seu suport, a la meva dona, perquè sense la seva ajuda no hauria estat aquí, a la meva família, pels ànims i un record especial pels meus pares que fa tres i quatre anys que van fer l’ultim viatge.

Un fort petó i una forta abraçada per tots ells.

Adéu a tothom i bona feina.

Agustí Martínez Botija

Share

    Comentaris

Nom

Comentari