Article d’ACR: Entre laments i lamentables

02 juny 2014, Afegir comentaris
Categories: Altres

Fa uns dies, el regidor Manuel Velasco feia declaracions a Ràdio Rubí dient que lamentava que Rubí d’Arrel fes pública, de nou, la demanda de que l’Ajuntament s’impliqui més en l’adequació i manteniment de la zona de la Font de Sant Muç. Es lamentava en base el fet que, segons el regidor, l’Ajuntament ja està en contacte amb els propietaris del terreny per signar un conveni que permeti l’adequació d’aquest l’espai.

Recordem que Rubí d’Arrel porta tres anys fent la feina d’adequar l’espai on s’hi celebren activitats com la Festa dels Xatos o Arran de Font, un espai que, tot sigui dit, pertany al conjunt de la masoveria, l’ermita i l’arbreda de Sant Muç, tot ell inclòs en el “Catàleg i pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural de Rubí”. Per tant, no és una demanda capritxosa ni recent, sinó una reivindicació d’una entitat proactiva i preocupada per la conservació del patrimoni local, actitud que seria d’agrair per part dels responsables de l’Ajuntament. No cal que fem un repàs de la tasca que NO s’ha fet en aquest sentit durant molts anys, només cal donar un cop d’ull i veure en quin estat tant lamentable estan molts dels elements inclosos en el catàleg  de patrimoni, especialment alguns edificis històrics, com ara masies i ermites.

El cas de la font de Sant Muç no és l’únic ni de bon tros; ja fa temps que aquest equip de Govern es posa a la defensiva i respon (en el millor dels casos; normalment ni et contesta) amb poc sentit de la responsabilitat i amagant la seva incapacitat de gestió. Cada setmana tenim notícies que recorden al Govern de la ciutat que hi ha assignatures pendents des de fa anys, com és el cas del solar del c/Abat Escarré o el de les aceres dels carrers de Rubí. O bé de coses que no s’han resolt del tot bé, com és el cas de dels camins escolars, on es demostra que no s’han pres les mesures adequades per evitar que els “camins segurs” siguin envaïts per vehicles cada dia, o el cas de la senyalització de l’illa, o el del “tercer” conveni del Casino, o el de la Finca Font del Ferro. I tot això són només alguns exemples, segur que entre tots allargaríem la llista. Les queixes de la ciutadania, doncs,  van caient com bombes, mentre que les solucions arriben, si és que ho fan, a ritme de compte gotes. Potser doncs, el problema no el tenen ni Rubí d’Arrel ni els veïns que reclamen una ciutat en condicions. I potser doncs, el problema és la falta d’autocrítica i la inoperància del Govern d’aquesta ciutat. Això sí, una cosa tenim en comú, Sr. Velasco, i és que, a Rubí, tots ho lamentem.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari