Manifest d’ACR sobre la Diada Nacional de Catalunya 2014

17 setembre 2014, Afegir comentaris
Categories: Democràcia
Etiquetes:

Bona Diada Nacional a tothom,

El setembre de l’any 2009, Arenys de Munt va celebrar la primera de les quasi 500 consultes locals pel dret a decidir que es van fer a tot Catalunya. A Rubí la vam celebrar el 17 d’octubre de l’any següent.

Aquelles consultes, considerades “il·legals”i menystingudes per una gran part de la classe política, no només espanyola sinó catalana, van ser el principi d’aquesta onada de sobiranisme i van tenir, com moltes altres coses, un origen municipalista i una presència importantíssima de la societat civil.

Ara fa just un any, en aquest mateix lloc, ja teníem tots plegats la sensació que no només estàvem vivint moments importants sinó que ens acostàvem, molt ràpidament, al dia en què tots podrem començar a decidir el futur del nostre país. Ara ja tenim data.

I remarquem que el dia 9 de novembre només començarem a decidir el futur de la Catalunya que volem, perquè hem de seguir exercint el nostre dret a participar activament en la construcció del nou estat.

La força de la consulta del 9 de novembre rau en la consolidació d’un moviment social per la democràcia i la llibertat, que garanteixi l’acompliment de les voluntats del poble i faci d’aquest nou país un país just.

L’extensió arreu de Catalunya de l’autoorganització popular és la nostra garantia d’èxit, perquè el futur no es decideix exclusivament en les eleccions dels càrrecs polítics, com els partits tradicionals ens volen fer creure, sinó en la força de la voluntat i la participació de la gent. Aquesta consulta del 9 de novembre n’és una prova.

En aquests temps en què comencen a caure suposats “mites” de la política a Catalunya, els autèntics lideratges els exerceixen les entitats, associacions i organitzacions populars que, des d’un àmbit municipal, estan forçant als partits a posar-se a remolc. Ara no podem afluixar, hem d’empènyer tant com puguem perquè el 9 de novembre volem votar. Després, en voldrem més.

Visca Catalunya i visca el dret a decidir!

Share

    Comentaris

Nom

Comentari