Nota de premsa: Els casos de l’Ateneu i la Torre Bassas

06 octubre 2014, Afegir comentaris
Categories: Cultura, esports i oci, Joventut
Etiquetes:

(Nota de premsa d’ACR i CUP-Rubí)

Fa un dies l’equip de Govern anunciava que els contractes d’externalització dels serveis de l’Ateneu i la Torre Bassas s’acabaven i que la gestió d’aquests serveis es tornava a assumir per part de l’Ajuntament. Aquest canvi, però, no ha estat motivat per una qüestió política o ideològica de com s’entén la gestió d’equipaments socioculturals, sinó que ha vingut motivat per una qüestió tècnico-legal que no permetia allargar els contractes de concessió. Això sí, des del consistori asseguren que el servei no es veurà afectat. Des d’ACR i la CUP-Rubí esperem que aquest en sigui el cas mentre es busca una solució definitiva per aquests dos equipaments.

Tot i que des d’ACR i la CUP-Rubí sempre hem defensat un servei municipalitzat, cal dir que no és així com ens hagués agradat el procés de remunicipalització dels serveis, ja que, com hem dit, no és un problema ideològic sinó tècnico-legal (a banda de l’afectació laboral dels treballadors actuals). Per tant, el problema de fons és la falta d’un model clar i definit de gestió dels equipaments de la nostra ciutat. Aquest és un debat que portem anys i panys reivindicant i que mai s’ha fet o no s’ha fet amb la intensitat i profunditat que la qüestió requereix. La situació actual demostra més que mai que cal un Pla d’Equipaments que doni resposta a llarg termini a necessitats llargament reivindicades. La redacció d’aquest Pla, com fa temps que també reivindiquem, hauria de ser a través d’un procés participatiu que defineixi necessitats ciutadanes i determini possibilitats d’usos (tal i com s’està intentant des de diverses entitats i partits polítics). El Pla s’hauria de complementar amb projectes concrets per a cada un dels equipaments. La redacció d’aquests projectes els haurien d’assumir les regidories/àrees de cada àmbit (ex: Ateneu – Cultural, Torre Bassas – Joventut, etc). Amb aquesta proposta continuem amb la idea de defensar la remunicipalització dels serveis i a més proposem una solució a llarg termini, que doni estabilitat als serveis prestats.

Esperem que des de l’Ajuntament s’entengui aquesta posició i, a pesar de que som a la recta final del mandat, es posin les primeres pedres perquè en el mandat 2015-2019 el Pla d’Equipaments pugui ser una realitat i els serveis prestats no es vegin afectats.

ACR i CUP-Rubí

Share

    Comentaris

Nom

Comentari