Qui som?

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), un col·lectiu ciutadà rubinenc convençut que cal recuperar el sentit de l’Ajuntament com a assemblea de representants de la ciutadania i no com a simples delegats de partits polítics que habitualment decideixen coses que ens afecten a tothom sense consultar-nos. Llegiu-vos la nostra presentació una mica més avall per conèixe’ns millor.

Com participar o estar informat?
Doneu una ullada als nostres canals de comunicació i participació. També podeu anar seguint la nostra agenda de reunions setmanals i participar-hi, així com a les assemblees que celebrem com a mínim un cop al trimestre. És important la vostra participació!!

Clica sobre la imatge per conèixer algunes de les activitats que ACR ha fet:

Com contactar amb nosaltres?
Escriu-nos un correu electrònic a acr@acr.cat

Truca’ns al 625903781

O omplint aquest formulari:

[contact-form 1 “contacte”]

PRESENTACIÓ

La política és una activitat social tan important que no es pot deixar en mans únicament dels polítics. Entesa com el debat i la presa de decisions sobre les qüestions públiques i col·lectives, la política necessita la implicació de tothom. S’ha de votar cada quatre anys perquè les institucions siguin més representatives i legítimes, però la ciutadania ha de ser activa i crítica dia rere dia.

Els partits polítics convencionals són instruments per fer política, però fa anys que s’han separat de la societat civil i tendeixen a defensar més els interessos de grups econòmics i de pressió, i els seus propis interessos, que no pas allò que interessa a la majoria de la ciutadania, cada vegada més decebuda i desconfiada.

Davant de la perversió de la democràcia representativa, convertida en una pura delegació que s’interpreta com un xec en blanc entre elecció i elecció, els ajuntaments, l’administració més propera a la ciutadania, poden ser la porta d’entrada a la DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA. A Rubí,  minva el debat democràtic més enllà dels partits i la participació real, mentre l’abstenció electoral torna a ser de les més altes de tot Catalunya. Tenim una ciutat encara desarticulada, amb serveis i equipaments insuficients, sovint caòtica, i on l’opinió de la ciutadania compta poc perquè la gestió municipal respon sobretot a criteris de despatx i partidistes.

Arran del desgavell municipal agreujat els últims anys 90 i principis dels 2000, va sorgirAlternativa Ciutadana de Rubí (ACR), un col·lectiu ciutadà rubinenc (integrat per membres de la Coordinadora d’Urbanisme Ciutadà CUC, per membres d’Els Verds, i per membres d’associacions veïnals i d’entitats diverses) convençut que cal recuperar el sentit de l’Ajuntament com a assemblea de representants de la ciutadania i no com a simples delegats de partits polítics. ACR, contra pronòstic, va aconseguir dos regidors en les eleccions de 2003 i els va mantenir el 2007, esdevenint l’únic grup municipal alternatiu als partits convencionals. Ara, volem seguir implicant i representant, en la política local al màxim nombre de rubinencs i rubinenques, amb una democràcia oberta a tothom, amb UNA ALTRA DEMOCRÀCIA.

Els eixos bàsics del nostre programa són els mateixos que fa vuit anys: que la ciutadania participi realment en les decisions sobre la ciutat i prioritzar en una ciutat industrial com Rubí la sostenibilitat ambiental i social. Aquests dos grans eixos, la PARTICIPACIÓ i laSOSTENIBILITAT, han estat i són el moll de l’os de les propostes  aportades durant dos mandats com a oposició seriosa, crítica i col·laboradora quan ha calgut. Hem presentat a l’Ajuntament no només les idees de l’assemblea d’ACR sinó també propostes d’altres col·lectius locals, i hem  traslladat la màxima informació sobre les actuacions del Consistori a la ciutadania, perquè el contrast democràtic d’opinions s’ha de fonamentar en la transparència informativa.

Amb el mateix objectiu, i sempre preservant l’autonomia d’ACR com a grup ciutadà i polític de Rubí, formem part de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), que reuneix opcions electorals d’arreu de la comarca similars a la nostra, i que ens ha permès tenir un representant col·lectiu al Consell Comarcal del Vallès Occidental, accedint així a informacions i decisions polítiques que també afecten la nostra ciutat.

ACR té propostes obertes al debat per millorar-les i ser defensades per regidors amb voluntat de servei públic i no professionalitzats. Volem limitar el creixement de Rubí en un POUM que encara està per decidir, volem augmentar i millorar equipaments i zones verdes, volem protegir el medi natural que encara tenim, volem racionalitzar la gestió pública, volem millorar la mobilitat amb transport públic eficient, aparcaments i zones de vianants… En definitiva, proposem ser ciutadans independents i progressistes, fer un “reset” a la política municipal i que sobretotParticipis amb Nosaltres!